Početna Sport Kup Evrope: Stonoteniserke najavile spektakl

Kup Evrope: Stonoteniserke najavile spektakl

0

stoni-tenis,-novi-sad_660x330

Novosadski hram sporta, SPC Vojvodina, u narodu poznatiji kao Spens zbog Svetskog prvenstva u stonom tenisu – prvom zvaničnom takmičenju pod njegovim svodovima, ponovo će u subotu biti u centru pažnje u sportu sa celoloidnom loptom. Naime, stonoteniserke Novog Sada sutra u Kupu Evrope dočekuju portugalski Sao Žoao.

STK Novi Sad je u ovoj godini u domaćim takmičenjima osvojio sva prva mesta u ekipnom i pojedinačnom nadmetanju, kako u juniorskoj, tako i u seniorskoj konkurenciji, što je nezapamćena dominacija u ženskom stonom tenisu kod nas. Sada Novosađanke žele da naprave iskorak i u Evropi.

Izabranice Đorđa Bošnjakovića sutra će se u 3. kolu Kupa Evrope sastati sa portugalskim timom Sao Žoao za koga nastupa Kineskinja Lu Gui koja je prva igračica reprezentacije Brazila.

“Očekuje nas sportski praznik na Spensu. To je najveći stonoteniski spektakl u klupskom međunarodnom takmičenju u Srbiji u ovoj godini. Dobili smo renomiranog protivnika koji decenijama igra u Kupu Evrope. U goste nam stiže Kineskinja, jedna od najboljih igračica sveta. Naše igračice su u dobroj formi, nedavno su igrale na EP u Budimpešti, a najmlađa među njima Sabina Šurjan ponedeljak putuje za Južnoafričku republiku na Svetsko omladinsko prvenstvo. Može se reći da su devojke u punom pogonu i to nam garantuje vrhunski meč”
, naglasio je sportski direktor STK Novi Sad Dan Fracile.

Naš šampion je svrstan među osam nosilaca, pa u ovom duelu ima prednost domaćeg terena. Igra se na tri dobijene partije, a pobednik ulazi među 12 najboljih ekipa na Starom kontinentu. Ako Novi Sad slavi ponoviće prošlosezonski uspeh kada je bio bolji od rumunskog prvaka Dumbrovice iz Temišvara. Eventualni novi podvig bi Novom Sadu za protivnika u narednoj rundi dodelio boljeg iz duela češkog Hrumlova i turskog Tigema.

Meč se igra u subotu od 17 časova u stonoteniskoj Sali SPC Vojvodina, a ulaz je besplatan.

Autor: Dnevnik
Foto: stknovisad.org.rs