Početna Sport Kup prijateljstva: Voša ispala posle osam penal serija

Kup prijateljstva: Voša ispala posle osam penal serija

0

Fudbaleri Vojvodine ispali su iz Kupa prijateljstva, pošto je ekipa Željezničara slavila nakon penala rezultatom 9:8, dok je posle regularnih 70 minuta bilo 1:1.

Strelac za Vojvodinu bio je Ivanović u 53. minutu, dok je za Željezničar pogodio Križevac u prvom. U penal seriji za Vošu su pogađali Abadžija, Stanojević, Gagić, Trninić, Ivanović, Stojanović i Popović, ali je u osmoj neprecizan bio Nikolić, što je Željo iskoristio i otišao u narednu rundu.

U prvom napadu, posle samo 30 sekundi, posle jedne ispucane lopte, Križevac je pobegao štoperima Vojvodine i u situaciji jedan na jedan lako savladao Vidakovića za 0:1.

Voša je preuzela inicijativu posle primljenog gola i imala dve naredne šanse, preko Abadžije i Gagića, ali su bili nedovoljno precizni. Istakli su se i bekovi Trninić i Milanov, koji su igrali veoma ofanzivno i imali po jedan odličan prodor i centaršut, ali je izostao završni udarac ka golu. Najopasniju situaciju pred golom mogao je da ima Ivanović da je bolje primio, pošto je ostao sam na sedam metara, ali mu je lopta pobegla u gol aut.

Ipak, tri minuta kasnije, Ivanović je imao najbolju šansu u prvom poluvremenu, izašao je sam pred gol, ali je njegov snažan udarac u prvi ugao odbranio golman Željezničara. Na isteku pola časa igre, Abadžija je imao još bolju priliku, vezista Voše se odlično snašao sa dvojicom čuvara na leđima, izgradio poziciju za šut, ali je lopta prohujala tik pored stative.

Prvo uzbuđenje u nastavku bio je jedan sporni detalj, u 44. minutu, kada je Trninić oboren u kaznenom prostoru, ali je glavni sudija procenio da nije bilo za najstrožu kaznu, što se nije svidelo igračima i stručnom štabu Vojvodine.

Vojvodina je bolju igru konačno krunisala u 53. minutu kada je Ivanović pobegao odbrani, obišao golmana Bjelicu i iz teške pozicije pogodio za 1:1.

Na isteku jednog sata igre, 10 minuta pre kraja, rezervni igrač Vojvodine Pavlica dobio je crveni karton zbog prigovora sa klupe, zbog čega je usledio kratak prekid dok je napustio kompleks terena.

Ekipa Željezničara je jedinu priliku u drugom poluvremenu imala u 67. minutu kada je napadač izašao sam pred golmana Vidakovića, ali je loše prihvatio loptu pa je rezultat ostao nepromenjen.

U poslednjim trenucima utakmice “stara dama” je imala još jednu priliku. Nakon kornera, Stanojević je sačekao loptu na drugoj strani, oštro centrirao, ali je izostao bolji završni udarac, pa su penali odlučivali pobednika.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay