Početna Sport Kvalifikacije za SP u košarci na Spensu: Počela prodaja karata za meč...

Kvalifikacije za SP u košarci na Spensu: Počela prodaja karata za meč Srbija-Nemačka

Počela je prodaja karata za košarkašku utakmicu Srbija – Nemačka, koja će se igrati u Velikoj dvorani novosadskog SPENS-a 2.jula u 20 časova. Meč se igra u okviru kvalifikacija seniorskih reprezentacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Karte po ceni od 300 do 600 dinara se mogu kupiti na svim prodajnim mestima „Eventima”, kao i na SPENS-u i putem interneta.

Novi Sad biće domaćin i Evropskog prvenstva u košarci za kadete u avgustu.

Lepi događaji su pred nama i Novosađane očekuje vrelo košarkaško leto na SPENS-u. Prvi tim naše muške košarkaške reprezentacije igraće 2. jula protiv Nemačke i pozivam sve ljubitelje košarke da dođu u Novi Sad i da svi zajedno bodrimo naše reprezentativce. Drugi važan događaj koji nas očekuje u avgustu jeste Evropsko prvenstvo za kadete u avgustu i hvala Košarkaškom savezu Srbije što je doneo odluku da naš grad bude domaćin. Uz veliku podršku republičke i pokrajinske vlade, kao i Grada Novog Sada uvereni smo da će SPENS opravdati očekivanja i biti odličan domaćin. Ono što će posledično uslediti jeste još bolja popunjenost hotela, ugostiteljskih objekata, više posla za taksi službu, a sve to donosi direktnu korist preduzetnicima i indirektnu Gradu, tako da je ova manifestacija i konkretna podrška domaćoj privredi da se uposle svi oni kapaciteti koji imaju benefit od ovakvih događaja”, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prilikom najave predstojećih sportskih dešavanja.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović je rekao da je odlučeno da se utakmice Evropskog prvenstva za kadete igraju upravo u Novom Sadu, jer bi trebalo decentralizovati održavanje velikih prvenstava u Srbiji.

Zahvaljujem se gradskoj i pokrajinskoj vladi, kao i Ministartsvu omladine i sporta, jer bez njih ne bismo mogli sve ovako kvalitetno da uradimo. FIBA je dodelila Srbiji da bude domaćin, a mi smo to zaduženje poverili Novom Sadu. Deset dana uoči odigravanja utakmice za Svetsko prvenstvo za seniore, reprezentacija Srbije će obavljati pripreme u Novom Sadu. Kako će tada naša seniorska ekipa biti u gradu duži period, to ćemo iskoristiti da dogovorimo razne aktivnosti kako bismo takmičenje približili građanima”, rekao je Danilović i pozvao sve gledaoce da bodre A selekciju u julu i kadetsku reprezentaciu u avgustu.

Evropsko prvenstvo u košarci za kadete biće održano od 10. do 18. avgusta 2018. godine, a finansijski je podržano od Ministarstva sporta i omladine Srbije, Autonomne Pokrajine Vojvodine, kao i od strane Grada Novog Sada sa 10.600.000 dinara. Tehnički realizatori takmičenja su Košarkaški savez Srbije, Košarkaški savez Vojvodine i Košarkaški savez Novi Sad, a učesnici su reprezentacije iz 16 zemalja Evrope. Predviđeno je da će na Evropskom prvenstvu biti oko 550 takmičara koji dolaze sa trenerima, ličnom pratnjom i službenim licima, a pripreme će trajati od juna do avgusta 2018. godine.

Izvor: nsuzivo.rs

Foto: novisad.rs