Početna Sport Lalatović: Nadam se da ću voditi tim na utakmicama u Evropi

Lalatović: Nadam se da ću voditi tim na utakmicama u Evropi

0

Nakon poraza Vojvodine od Spartaka u prijateljskom meču, rezultatom 1:0, trener Novosađana Nenad Lalatović poručuje da se vidi da je tim imao dugu pauzu, dodavši da njegovi igrači moraju da budu “gladniji u završnici”.

“Meni je rezultat uvek u prvom planu, pa je sigurno bio i igračima, pogotovo što nam je ovo bila generalna proba. Mogu biti zadovoljan igrom u prvih 60-70 minuta i mislim da smo tada bili bolji protivnik. Imali smo tri-četiri stopostotne šanse i promašili zicere koje je bilo teže promašiti nego dati. Moramo biti gladniji u završnici i moji igrači moraju imati veću želju za pobedom. Videlo se i po Spartaku i po nama da smo imali dugu pauzu od 55 dana, tokom koje su igrači samo radili kod kuće i trčali po parkovima, a to će se videti i na drugim ekipama”, kaže Lalatović.

Šef stručnog štaba Vojvodine smatra da će preostala četiri prvenstvena kola biti zanimljiva i neizvesna. Kako kaže, niko neće ući u prvenstvo na istom nivou na kakvom je bio. Iako je njegov tim poražen, Lalatović je stava da je to bila najbolja partija crveno-belih u poslednje tri prijateljske utakmice.

“Sada nam je bitna utakmica protiv Čukaričkog, a onda i protiv Mladosti, koja je za mene još bitnija, jer smatram da smo već jako blizu Evrope. Kada sam se vraćao u klub, moj zadatak je bio da Vojvodina, posle dve godine pauze, ponovo zaigra u Evropi i nadam se da će sa mnom kao trenerom tamo i zaigrati. Takođe, posle Čukaričkog i Radničkog, voleo bih da sa Vojvodinom po treći put uzastopno učestvujem u polufinalu Kupa Srbije”, kaže Lalatović.

Samo pet dana nakon meča protiv Čukaričkog, Vošu na “Karađorđu” očekuje četvrtfinale Kupa Srbije protiv Mladosti.

“Za nas će to biti najteža utakmica, jer sam siguran da Mladost protiv Partizana neće zaigrati u svom najboljem sastavu. Prema informacijama koje imam, oni se čuvaju i treniraju samo za to da nas izbace iz Kupa. Mi se nećemo čuvati za Mladost i sada razmišljam samo o Čukaričkom, jer, iako mi je i taj meč u podsvesti, ne želim da gledam toliko unapred. Oni su svakako najteži mogući protivnik za nas, jer Mladost je organizovan i disciplinovan tim. Kup je najneizvesnije takmičenje i igra se samo jedna utakmica, a kad je tako, onda svako svakog može da izbaci”, ističe Lalatović.

Šef stručnog štaba Vojvodine navodi da još uvek nije produžio ugovor sa klubom, ali da veruje da će se to desiti početkom naredne nedelje.

“Nigde ne žurim i nije na meni da govorim da li treba da produžim ugovor ili ne. Postoji uprava kluba i oni će doneti tu odluku, a rekli su da ćemo produžiti saradnju u ponedeljak. Ja znam koliko vredim i šta sam sve uradio za Vojvodinu od kako sam došao. Vojvodina je sada jedan drugi tim, mnogo uspešniji i bolji, koji pruža mnogo bolje partije. Treća je na tabeli i može da bude vicešampion Srbije, kao i da igra u polufinalu Kupa. Ako ne produžim ugovor, radiću negde drugde, ali bih voleo da ostanem u Vojvodini”, rekao je Lalatović.

Naredni meč fudbaleri Vojvodine odigraće u petak, kada će, u 27. kolu Super lige Srbije, na “Karađorđu” dočekati ekipu Čukaričkog.

Izvor: 021
Foto: Pixabay