Početna Sport Lalatović potvrdio: Milan Kosanović novi sportski direktor Vojvodine

Lalatović potvrdio: Milan Kosanović novi sportski direktor Vojvodine

0

Milan Kosanović biće novi sportski direktor Vojvodine, potvrdio je šef stručnog štaba crveno-belih Nenad Lalatović.

Voša je danas počela pripreme za prolećni deo šampionata, a na okupljanju igrača nije bilo novajlija. Ipak, kako prenosi Mondo, jedno od glavnih pitanja je rešeno.

“Problem sportskog direktora je, ja se nadam, rešen. Biće to gospodin Milan Kosanović. Svi ga znaju u Novom Sadu, on je Novosađanin, bio je trener Vojvodine, radio i u Crvenoj zvezdi. Ja se nadam da će on već od utorka ili srede biti na svom radnom mestu. Mi smo obavili neke razgovore, još je to bilo nezvanično”, kazao je Nenad Lalatović u obraćanju medijima.

Lalatović, koji se u nekoliko navrata žalio da je obavljao više funkcija u klubu, između ostalog i onu sportskog direktora, sada kaže da će mu biti lakše, jer će imati kome da se obrati i zatraži pomoć.

“Što se tiče pojačanja, zavisi od odlazaka. Treba dovesti dva-tri igrača, da se doda malo sveže krvi. Ako se ne dovede niko, neće biti smak sveta, ja mogu da radim sa ovim igračima”, poručio je Nenad Lalatović.

Kosanović je pre dolaska u Crvenu zvezdu obavljao brojne funkcije u Vojvodini, bio je u jednom trenutku i šef stručnog štaba, ali upravo u Novom Sadu se specijalizovao za rad sa mladim igračima. Zbog te reference kooptiran je u stručni štab Veljka Paunovića, bio je i selektor omladinske reprezentacije Srbije, da bi vrlo brzo dobio poziv sa Marakane. Nekoliko inidividualnih treninga na Zlatiboru sa igračima poput braće Ilić, i Dejana Joveljića, bila su dovoljna Vladanu Milojeviću da Kosanovića pozove u stručni štab.

Zajedno sa Milojevićem, Milan Kosanović je otišao u Al Ahli, odakle se vratio pre mesec dana zbog zdravstvenih problema. Tačnije, povrede noge. Upravo u tom periodu Kosanović je gledao sve mečeve novosadske Vojvodine, i praktično počeo da skenira situaciju u klubu gde je počeo vrlo lepu karijeru.

Izvor: 021
Foto: Printscreen/Youtube/Mondo