Početna Sport Lalatović pred finale: Poštujemo stav naših navijača, ali bismo voleli da je...

Lalatović pred finale: Poštujemo stav naših navijača, ali bismo voleli da je drugačiji

0

Fudbaleri Vojvodine i Partizana odmeriće snage u finalu Kupa Srbije, u sredu, na niškom “Čairu”.

U poslednjem kolu Superlige, Voša i Partizan su na “Karađorđu” napravili uvertiru za finale Kupa, a u tom meču pobedu su odneli crveno-beli minimalnim rezultatom.

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović kaže da će on i njegov tim pokušati da zaborave utakmicu od prošle jeseni, kada su izgubili od Partizana sa 4:0 i da će se voditi poslednjom utakmicom u kojoj su slavili. Međutim, ukazuje i na to da je Partizan uvek teško pobediti.

U finalu Lalatović neće moći da računa na Mirka Topića, za kojeg kaže da je jedan od najboljih igrača tima, a na terenu neće biti ni Bogdana Mladenovića. Osim igračkog kadra, Voša neće računati ni na podršku sa tribina, s obzirom na to da su navijači kluba odlučili da bojkotuju meč, jer se igra u Nišu, a klub će na “Karađorđu” organizovati gledanje utakmice preko video-bima.

“To je njihov stav i mi ga poštujemo. Više bismo voleli da je taj stav drugačiji, da dođe nekoliko hiljada u Niš i da nam budu vetar u leđa, ali moramo da se pomirimo sa odlukom. Borićemo se i potrudićemo se da se vratimo u Novi Sad kao pobednici”, kaže šef struke crveno-belih.

Ipak, Lalatović veruje da su u finalu Kupa šanse 50:50.

“Ali Partizan ima dosta iskustva u finalima, igraće pred svojom publikom. Žao mi je što naših neće biti, potrebni su nam, ali borićemo se svakako. Očekuje nas 10.000 navijača Partizana”, navodi Lalatović.

On je prethodno izjavio kako njegov tim putuje u “grobarsko grotlo” i na konferenciji pred finale je ponovio da ostaje pri toj izjavi, jer zna da će u Nišu biti mnogo navijača Partizana, koji su, kako je rekao, fanatici.

“Sama moja pojava je njima motivacija, čim se pojavim, oni me vređaju. Oni na taj način motivišu i mene i moje igrače. Jedna srpska majka nije zaslužila da je vređaju, jer rađa srpsku decu. Svih 90 minuta nju omalovažavaju i ponižavaju, zbog takvih stvari ne mogu da dovedem decu na tribine. Za mene je majka svetinja, to je u srpskoj tradiciji tako. Nijedna srpska majka nije zaslužila da joj se tako obraćaju. Ja ne volim navijače Partizana, ali ih poštujem. Mene vređajte, ali nemojte majku moje dece. To je za mene neshvatljivo. Niko ne priča šta proživljavam. Moja ćerka plače posle utakmice, kako ja to da njoj objasnim”, smatra Lalatović.

Kapiten Vojvodine Nikola Drinčić u finalu će igrati protiv svog bivšeg kluba. Upitan da li bi zbog toga više voleo da igra protiv Crvene zvezde, nego protiv Partizana, Drinčić je odgovorio da “gde god da igra daje 100 odsto sebe”.

“Više volim da ja podignem pehar, nego da Partizan pobedi”, zaključuje kapiten Novosađana.

Utakmica između Vojvodine i Partizana u finalu Kupa igra se u sredu, 24. juna, sa početkom u 19 časova, a navijači će moći da prate meč direktno sa “Karađorđa”, preko video-bima.

Izvor: 021
Foto: Printscreen