Početna Sport Lalatović: Standard nije ništa veći klub od Vojvodine

Lalatović: Standard nije ništa veći klub od Vojvodine

0

Trener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović veruje u pobedu svog tima u meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Standarda u Liježu.

“Drago mi je što smo došli do trećeg kola, ali bih više voleo da smo igrali od prvog. Ja sam evropske utakmice imao i kao igrač i kao trener, ali neki naši igrači nikada nisu igrali u Evropi. To su specifične utakmice sa vrlo kvalitetnim protivnicima, protiv kojih ne možete da igrate u Superligi. O Standardu ne treba trošiti reči. Bili su 10 puta prvaci Belgije i imaju mnogo reprezentativaca. Imaju svoj kvalitet, igraju kod kuće i trenutno su drugi na tabeli. Nedavno su pobedili na strani. Odmarali su neke igrače zbog nas, jer očito su nas ozbiljno shvatili, što mi je drago”, rekao je Lalatović na konferenciji za medije.

Lalatović veruje da mogu da pobede renomirani tim iz Liježa, koji je favorit u ovom susretu.

“Vidi se koliko žele da uđu u grupnu fazu Lige Evrope, a mojim igračima sam rekao da nemaju šta da izgube, te da je u fudbalu sve moguće. Standard je apsolutni favorit, ali to je bila i Astana protiv Budućnosti, pa je Budućnost pobedila u gostima. Standard nije ništa veći klub od Vojvodine, koja ima svoju tradiciju i koja ne treba da se plaši ikoga. Naravno, po budžetu su ispred nas, ali ovakve utakmice ne igraju pare. Naši igrači moraju da pokažu da imaju veću želju od fudbalera Standarda. Ako žele da obezbede svoju egzistenciju, na ovakvom meču moraju da pokažu da to zaslužuju. Ne idemo tamo samo da bismo odigrali, već se i u glavi i na treninzima spremamo da izbacimo Standard. Biće teško, ali tako moramo da razmišljamo”, ističe Lalatović i dodaje da očekuje dobru i kvalitetnu utakmicu, ali i hrabru igru svojih momaka.

“Bilo bi fenomenalno da po prvi put igramo u grupnoj fazi Lige Evrope, a ja bih bio presrećan da Vojvodina bude prvi klub u mojoj trenerskoj karijeri sa kojim ću učestvovati u jednom takvom takmičenju!”, rekao je Lalatović.

Šef stručnog štaba Vojvodine upoznat je sa kvalitetima belgijskog tima, a najveći pritisak očekuje na zadnju zadnju liniju svoje ekipe.

“Oni igraju apsolutno napadački fudbal. Krilni igrači im igraju kao dva polušpica i ulaze unutra na kontra nogu, bekovi su im krila, a zadnji vezni se spušta i igraju sa trojicom pozadi. Napravili smo dobru analizu i oni neće moći da me iznenade, ali individualno su jako dobri i jednim potezom mogu da reše utakmicu. Motorički su sjajni, brzi i tehnički odlično potkovani. Na poslednjem meču su imali 90 posto tačnih dodavanja”, rekao je Lalatović.

Utakmica između Standarda i Vojvodine igra se u četvrtak od 20 sati.

Izvor: Tanjug, RTV
Foto: fkvojvodina.rs