Početna Sport Lalatović: Želja nam je da uđem u grupnu fazu Lige Evrope

Lalatović: Želja nam je da uđem u grupnu fazu Lige Evrope

0

Nenad-Lalatovic3

Trener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović poručio je da veoma respektuje AZ Alkmar, ali da svi u klubu veruju u iznenađenje i prvi plasman u grupnu fazu Ligu Evrope. Utakmica između Vojvodine i AZ Alkmara igra se sutra od 20 sati u Novom Sadu na stadionu Karađorđe uz prenos na prvom programu RTV.

“AZ Alkmar nije ista ekipa kao prošle sezone, sada su su mnogo kvalitetniji i bolji. Igraju napadački fudbal i krasi ih velika brzina na bočnim pozicijama, pa ukoliko im se ostavi prostor mogu da naprave velike probleme svakome. Snagu tima i veličinu kluba najbolje pokazuje činjenica da su nedavno prodali igrača za 22 miliona evra (Jansena u Totenhem prim. aut) i da im je pre dve godine trener bio Luj van Gal”, rekao je Lalatović na konferenciji za medije u Novom Sadu.

Lalatović ističe da je i Vojvodina veliki klub i da su ambicije plasman u Ligu Evrope.

“Ono što sanjamo, želimo i da ostvarimo, a to je da uđemo u grupnu fazu Lige Evrope. Neće biti lako, ali kad nešto jako želiš, to može i da ti se ostvari. Verujemo u naš kvalitet i za sada igramo jako dobro, kako u Evropi, tako i u domaćem prvenstvu. Imamo pravo da se nadamo, a da li ćemo uspeti, pokazaće se na terenu”.

Prema njegovim rečima fudbaleri Vojvodine sa mnogo samopouzdanje čekaju meč sa AZ Alkmarom.

“Želimo da obradujemo naše navijače i svakog Novosađanina time što ćemo se plasirati u Ligu Evrope po prvi put u istoriji kluba. To hoćemo svim srcem i daćemo sve od sebe da ostvarimo”, zaključio je Lalatović i dodao da su se od povreda oporavili Babić i Trujić.

Filip Knežević: Znam gde sam došao

Novi fudbaler Vojvodine Filip Knežević rekao je danas je da je svestan veličine kluba u koji je došao i da se nada da će novosadski klub zajedno sa njim nastaviti da pruža dobre partije u ovoj sezoni.

filip-knezevic_660x330

“Pre svega, želeo bih da se zahvalim upravi Vojvodine i treneru Lalatoviću na ukazanom poverenju i nadam se da ću to opravdati golovima i asistencijama, odnosno da će Vojvodina i nakon mog dolaska igrati jednako dobro kao i do sada”, rekao je Knežević na predstavljanju na stadionu Karađorđe.

Knežević je u Vojvodinu stigao iz Čukaričkog, a sa novosadskim klubom potpisao je ugovor na dve godine. U novom klubu nosiće dres sa brojem 80.

“Razgovarao sam sa predsednikom i on mi je objasnio neke stvari, odnosno kakva je veličina Vojvodine i zato znam gde sam došao. Takođe, nadam se da ću sa trenerom imati jednako dobru saradnju kao što smo je imali u Borcu iz Čačka”, naveo je Knežević.

Knežević neće biti u konkurenciji za tim za dvomeč protiv AZ Alkmara, ali će konkurisati za sastav već za naredni prvenstveni meč, koji Vojvodinu očekuje u nedelju u Beogradu i to baš protiv njegovog prethodnog kluba Čukaričkog.

Autor: Tanjug, Beta