Početna Sport Lazetić našao mesto u FSS, pa progovorio o dešavanjima u “Vojvodini”

Lazetić našao mesto u FSS, pa progovorio o dešavanjima u “Vojvodini”

0

Nikola Lazetić, bivši sportski direktor fudbalskog kluba “Vojvodina” rekao je povodom izjava trenera Nenada Lalatovića da se nalaze u teškoj finansijskoj situaciji da ovom izjavom želi da stavi tačku na sve priče koje kruže mesecima.

– Do sada se nisam oglašavao. U fudbalski klub “Vojvodina” došao sam u junu prošle godine, a u jednom je situacija mnogo gora nego što je danas. “Vojvodina” je bila osma na tabeli u to trenutku i finansijski je jako loše stajala. U tom trenutku se dugovalo igračima i radnoj zajednici mnogo više neo sada. Međutim, imali smo jedan zadatak koji smo jako ozbiljno shvatili i svako u svom sektoru je radio da bi “Vojvodina” u predhodnih godinu i po dana izgledala tako kako izgleda. Uradio sam sve što je bilo u mojoj moći da u sportskom delu sve funkcioniše kako treba. Ljudi iz upravnog odbora su radili sve što je u njihovoj moći da se stabilizuje klub i da se finansijski izađe iz tog problema. Gradonačelnik Novog Sada je uvek bio tu da nam pomogne svaki put kada bi smo mu se obratili i da nam da vetar u leđa u rešavanju problema, ali i da nas podrži u mnogim akcijama koje je FK “Vojvodina” imala u saradnji sa Gradom. Njegova podrška je bila je ogromnog značaja i u velikoj meri je doprinela da stvari unutar kluba funkcionišu na zavidnom nivou – rekao je Lazetić.

On se nadovezao da kroz njegovu karijeru sa FK “Vojvodinom” uvek bio usko povezan.

– Najveći transfer u istoriji našeg fudbala u domaćim okvirima je i dan danas moj transfer iz “Vojvodine” u “Obilić” za 1,5 miliona maraka. Doneo sam tada veliki benefit klubu, takođe i igrao finale Intertoto kupa. U drugom mandatu sa uspehom nosio dres “Vojvodine”. Igrali smo čuveno finale kupa protiv “Partizana” kada smo napustili teren. U tom dresu sam i završio svoju karijeru kao veoma mlad fudbaler. I evo treći moj spoj sa “Vojvodinom” je bio deset godina kasnije u ulozi sportskog direktora. Smatram da sam zajedno sa ljudima koji su vodili FK “Vojvodina” u toj sezoni dao veliki doprinos ka cilju koji smo postavili na početku te sezone. Izdigli smo se kao feniks i uradili mnogo toga dobrog. Promovisali smo mlade igrače, pravili rezultat i klub je finansijski bio potpuno stabilan. Po završetku sezona i ostvarenih svih ciljeva, jednostavno tražio sam sporazumni raskid ugovora jer sam u sportskom smislu imao drugačiju viziju za budućnost kluba! Zatim je usledio kovid i kako je to uticalo na fudbal u Srbiji – nastavlja Lazetić i dodaje:

– Kao što sam već rekao FK “Vojvodina” je dok sam bio u klubu bio klub za primer svakom klubu u Evropu. Tačno se znalo ko šta radi i kako sve treba da funkcioniše. Plate i premije su bile u dan i svi su bili zadovoljni. Nažalost došla je ova pandemija COVID 19 koja je u velikoj meri poremetila ceo svet pa tako i FK “Vojvodina”. Nadam se da se “Vojvodina” kao i naša država izaći iz svega ovoga kao pobednik i da će stvari brzo vratiti i postaviti na svoje mesto. Ja želim ovom prilikom eto da dam još jedan doprinos celoj ovoj priči i da kažem sledeće. Sa Dušanom Bajatovićom sporazumni raskid ugovora kojim smo definisali tačan dug prema meni u vidu plata i premija za osvojen kup i izlazak u Evropu koji je na taj dan iznosio 133000 evra. Takođe sam se odrekao i ugovora koji je bio na snazi za narednu godinu. Ja dinara nisam dobio od tog dana, a prošlo je evo šest meseci. Pošto vidim da je “Vojvodina” u problemu i da COVID ne može da se obuzda, doneo odluku da se odreknem celog iznosa i da time dam doprinos FK “Vojvodina” u što lakšem rešavanju problema i da u što kraćem roku “Vojvodina” bude ona ona kojoj će se pisati zbog sportskih uspeha ne ratova i problema koji nemaju veze sa sportom – naglasio je on na kraju.

Izvor: FK Vojvodina
Foto: FK Vojvodina