Početna Sport Manje novca za novosadske sportske klubove

Manje novca za novosadske sportske klubove

0

Više od 192 miliona dinara iz budžeta grada biće izdvojeno za sportske klubove, manifestacije, programe i saveze u 2021. godini.

Grad je doneo rešenje po kojem se klubovima, savezima i manifestacijama raspoređuje 192.170.000 dinara. Ovo je znatno smanjene u odnosu na prošlu godinu, kada je istim rešenjem sportskim delatnicima bilo podeljeno više od 254 miliona dinara. Po svemu sudeći, koronavirus oslabio je i budžet za sport u Novom Sadu.

Novac ide na račune 261 sportske organizacije, takmičenja ili manifestacija od značaja za Novi Sad.

I ove godine sport koji je, pojedinačno, dobio najviše sredstava je rukomet, kojem je namenjeno 28,3 miliona dinara. Najviše sredstava odlazi na račun tima koji je u poslednjih osam godina neprikosnoveni šampion Srbije, a to je RK Vojvodina, kojem pripada 15,5 miliona. RK Jugović i ŽRK Vojvodina će dobiti 5,5, odnosno pet miliona dinara.

RK Petrovaradin ove godine od grada je dobio pola miliona dinara.

Novi Sad ima bogatu odbojkašku tradiciju i ove godine za klubove će biti izdvojeno 25,2 miliona dinara, od čega 16,5 pripada državnom prvaku Odbojkaškom klubu Vojvodina. OK Novi Sad će dobiti 2,2 miliona dinara, dok će OK FOK i ŽOK Novi Sad dobiti 1,2 miliona, odnosno milion dinara.

Košarkaški klub Vojvodina ove godine igra znatno bolje u odnosu na prošlu sezonu, a dogurala je i do završnice Kupa Radivoja Koraća. Od 23,6 miliona dinara koliko je namenjeno za košarku u Novom Sadu, Voši ide 15,5 miliona. Milionske iznose dobiće još i KK 021 (2,5 miliona) i KK Novosadska ŽKA (1,5 miliona).

Za vaterpolo je opredeljeno 15,5 miliona dinara, a sve je namenjeno za VK Vojvodina. Ista je situacija i u veslanju, gde iznos od 1,5 miliona dinara odlazi Veslačkom klubu Danubijus 1885.

Kada je u pitanju atletika, za ovaj sport je namenjeno 12.150.000, a najveći deo tog iznosa pripašće AK Vojvodina – 11,5 miliona. Za “najvažniju sporednu stvar na svetu” u Novom Sadu biće dato 10,8 miliona dinara. Od toga najviše novca, 1,6 miliona dinara, ide prvoligašu Kabelu. Mladost, koja beleži dobre rezultate u Srpskoj ligi Vojvodini, dobiće 700.000, a Novi Sad, Crvena zvezda, Jugović i Slavija, koji se nadmeću u Vojvođanskoj ligi Jug, mogu da računaju na po 600.000.

Novac je dodeljen i za stoni tenis, mali fudbal, ženski fudbal, biciklizam, boks, gimnastiku i ritmiku, rvanje, džudo, boćanje, pikado, šah, kuglanje, hokej na ledu, badminton, bodi bilding, sportski ples, razne druge sportove, ali i za rekreativni sport, manifestacije od javnog značaja. Tu je i novac za funkcionisanje Gradskog sportskog saveza, ali i saveza pojeidnačnih sportova.

Kompletnu listu toga ko je koliko dobio novca iz budžeta možete da pogledate na OVOM LINKU.

Izvor: 021
Foto: Pixabay