Početna Sport Marojević i Mitro slavljenici i treće faze Srpske Challenger serije održane za...

Marojević i Mitro slavljenici i treće faze Srpske Challenger serije održane za vikend u Novom Sadu

0

Svetski tekbol (teqball) šampioni i vicešampioni Nikola Mitro i Bogdan Marojević slavljenici su i treće faze Srpske Challenger serije koja je sinoć završena u Novom Sadu.

Dva dana je trajao pravi tekbol praznik ispred Tržnog centra „Promenada“, a sjajnoj atmosferi doprineli su brojni igrači sa velikim iskustvom, ali i desetak mladih i novih takmičara koji su svakako velike nade tekbola sporta u Srbiji.

Marojević i Mitro u subotu su priredili pravi sportski spektakl u finalnom meču singl kategorije, koji je Marojević dobio sa dva poena razlike u trećem setu. Treće mesto pripalo je sada već legendarnom Nemanji Buzadžiji koji je osvojio srca tekersa vrlo atraktivnom igrom.

Turnir je nastavljen juče mečevima dubl i miks dubl kategorije. Marojević i Mitro su zajedno pobedili u dubl kategoriji Radoslava Mitra i Maju Umićević, a treće mesto pripalo je Nikolaju Crnovčiću i Lazaru Jovanoviću.

Finale u miks dubl kategoriji bilo je više od atrakcije! Nikola Mitro i Maja Umićević su u sjajnoj i do kraja neizvesnoj borbi pobedili Bogdana Marojevića i Anastasiju Lemajić, jedno od takođe najvećih imena tekbola u Srbiji. Treće mesto pripalo je Nemanji Buzadžiji i fenomenalnoj Mariji Armuš koju mnogi tekersi dobro poznaju kao igračicu ženske futsal reprezentacije Srbije.

Dvodnevni tekbol turnir u Novom je uvod pred veliki završni turnir 17. i 18 jula u Beogradu kada će se znati ko će podeliti ukupni nagradni fond od 2500 dolara u dinarskoj protivvrednosti, ali i ko će obući nacionalni dres na Svetskom tekbol prvenstvu ove jeseni. Podsetimo, do sada su održana tri Svetska tekbol prvenstva, a prošlogodišnje je bilo odloženo zbog epidemije koronavirusa.

Organizator turnira bio je Srpski savez za sportsku rekreaciju i teqball, a sponzori: Voda Voda, Maxbet, Under Armour, Teqsport i tržni centar „Promenada”, dok je Radio As FM bio medijski sponzor događaja.

Kao što je poznato, tekbol je sport zasnovan na fudbalu, a umesto fudbalskog terena za njega je potreban samo teqboard, odnosno sto sličan stolu za stoni tenis, ali zakrivlјenih ivica.

Evropski olimpijski komitet (EOC) objavio je početkom meseca da će tekbol biti uključen u program Evropskih igara 2023. godine u Krakovu-Malopoljskoj, kao jedan od 16 sportova koji se igraju za medalju. Ambasadori ovog sporta u Srbiji su as „Mačester Junajteda“ Nemanja Matić i nekadašnji igrač „Anderlehta“ Milan Jovanović, a u svetu: Ronaldinjo, Galas, Pujol, Simao, Nunjo Gomeš i Pires, dok su među ljubiteljima tekbola i Mesi, Nejmar, Mbape, Modrić, Hazard, Kutinjo, Lukaku i Zidan.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Srpski savez za sportsku rekreaciju i teqball