Početna Sport Mladi rukometaši završili boravak u kampu

Mladi rukometaši završili boravak u kampu

rk_vojvodina_kamp_1RK Vojvodina održala je drugi po redu “Bogdan Rodić” rukometni kamp u periodu od 23. juna do 2. jula na Zlataru.
U kampu je učestvovalo 67 polaznika uzrasta od 12 do 18 godina. Po dolasku u kamp, mladi rukometaši zadužili su opremu, usledio je sastanak i dobrodošlica domaćina.
Program rada bazirao se na tri tematske celine. Prva je koordinacija, agilnost i hitrina čime se najviše bavio stručnjak za fizičku spremu Marko Šešum. Druga je akrobatika i prizemljenja za šta je zadužen bio nekadašnji pivot Vojvodine Milan Mirković. Treća je selektivno – korektivni deo za individualni razvoj i tehniku.
Programski koordinator bio je Vladimir Cvijan, a svi ostali treneri radili su specifične zadatke poput Borisa Rojevića i Aleksandra Tunguza, odnosno trenera golmana Ibrahima Hadžibegovića i Dejana Aničića.
Prvi dan kampa bio je podređen testiranju, shodno čemu su formirane tri grupe. Ubrzo se prešlo na rad, a uvodni dani možda su bili i najteži jer je akcenat bio na vežbama za razvoj motorike i vežbama za kvalitetnije padove. Kako je vreme odmicalo, treninzi su sve više zahtevali povezivanje elemenata. Šuterski i situacioni.
Paralelno s tim golmani su radili svoj posao, a povremeno se uključivali u rad sa grupom kako su treninzi postajali kompleksniji.
Osim toga, polaznici kampa družili su se i u prirodi, s obzirom da su neretko organizovane šetnje po obroncima Zlatara. To je predstavljao aktivan odmor, svakako, u danima kada su bili lakši treninzi.
Svetski omladinski šampion Ivan Šaponjić posetio je mlade rukometaše. Novovarošanin se baš tih dana vratio sa Novog Zelenda gde je sa Srbijom osvojio titulu savladavši Brazil i ušao u istoriju fudbala. Svetskog prvaka su kamperi pozdravili pesmom “Igraj i pobedi…”
Kamp je održan na Zlataru, u hotelu „Panorama“ na 1230 metara nadmorske visine.
Drugi “Bogdan Rodić” rukometni kamp dobio je internacionalni karakter pošto je bilo rukometaša i iz Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Autor;021