Početna Sport Mladost sa Satelita vratila trenera koji ju je uveo u Superligu

Mladost sa Satelita vratila trenera koji ju je uveo u Superligu

0

Mladosti sa Satelita ne ide najbolje u domaćem šampionatu, a to se vidi i po smenama trenera. Sada se u klub vraća trener koji ih je uveo u Superligu – Ljubomir Ristovski.

Mladost je posle 12 odigranih utakmica pretposlednji tim na tabeli, sa samo osam osvojenih bodova. Upisali su dve pobede, dva remija i osam poraza, sa 20 primljenih i tek šest datih golova.

Međutim, tim sa Satelita bi mogao da se izvuče iz dubioze, imajući u vidu da devetoplasirani Radnički 1923 beži tek četiri boda u odnosu na Satelićane, koji su 15. u šampionatu.

Zato se sada u tim vraća Ljubomir Ristovski, koji je Mladost iz Prve lige Srbije uveo u najviši rang. Ipak, uprava je bila odlučila da raskine saradnju sa njim po i dovede trenera sa više iskustva u vođenju superligaških timova. Pokazalo se da ni Branko Žigić, ali ni Aleksandar Linta, koji ga je nasledio, ne mogu da naprave rezultat.

Tako Mladost nakon 12 odigranih kola dovodi trećeg ovosezonskog trenera.

“Ljubomir Ristovski biće naš treći trener u tekućoj sezoni. Ne treba ga posebno prestavljati, imajući u vidu sav njegov doprinos klubu u prethodnih godinu dana. Kao jednom od najzaslužnijih za plasman u Super ligu, ukazaće mu se prilika, doduše posle 12 kola, da povede ekipu ka novim pobedama i novim uspesima”, saopštila je Mladost.

Ristovski će moći da iskoristi reprezentativnu pauzu da koliko-toliko pripremi tim za ostatak jesenjeg dela šampionata. Već 1. oktobra ih očekuje i najteži susret u dosadašnjem delu avanture u Superlige – na “Karađorđu” dočekuju Crvenu zvezdu.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay