Početna Sport Monika Seleš progovorila o tragediji koja joj je promenila život

Monika Seleš progovorila o tragediji koja joj je promenila život

0

Former Tennis Player Monica Seles seen getting interview at the 'Good Morning America' in New York City

Novosađanska Monika Seleš žarila je i palila teniskim terenima krajem osamdesetih i početkom devedestih godina prošlog veka, a onda je sve nestali u trenu kada ju je Ginter Parhe, veliki fan njene rivalke Štefi Graf, ubo nožem na turniru u Hamburgu 1993. godine.

Nekoliko godina je Mala Mo pauzirala, vratila se tenisu, ali nikada nije mogla da dostigne nivo koji je imala pre strašne tragedije.

Dugo sam ovo čuvala za sebe, ali napad nožem ostavio je i jednu sasvim neobičnu posledicu na mene – izjavila je Monika Seleš za američke medije i pojasnila:

Uz sve strahove i fobije više nisam mogla da kontrolišem svoj apetit. To je trajalo godinama. Bilo me je sramota, jer nisam mogla da prihvatim da nešto nemam pod kontrolom. Jednostavno nisam uspela da se zaustavim s hranom. Pojela bih ogromne količine u kratkom vremenu i to se onda, jasno, loše odražavalo na fizičku pripremu posle povratka na teren.

INF - Monica Seles At 'Good Morning America'

Sud je proglasio Parhea mentalno poremećenom osobom, pa nije krivično odgovarao za zločin. Parhe, inače veliki navijač Štefi Graf, osuđen je na dve godine lečenja na psihijatriji.

Monika Seleš rođena je u Novom Sadu 1973. godine. Do 1994. godine imala je jugoslovensko, a potom je uzela američko državljanstvo.

Izvor: Vesti-online.com
Foto: Guliver / Splash News