Početna Sport Na tekvondo prvenstvu Vojvodine održanom u Novom Sadu najbolji “Olimp”

Na tekvondo prvenstvu Vojvodine održanom u Novom Sadu najbolji “Olimp”

0

Na prvenstvu Vojvodine u tekovondou održanom u Novom Sadu, u svim uzrasnima ketegorijama za muškarce i žene, učestvovalo je više od 500 takmičara iz klubova sa teritorije Pokrajine, najuspešniji je bio novosadski “Olimp” sa osvojene 43 medalje od kojih je 17 zlatnih, 13 srebrnih i 12 bronzanih odličja.

“Izveli smo 45 naših takmićara. Do ove godine na Prvenstvu Vojvodine je učestvovalo do 300 takmičara, tačno se vidi da je tekvondo u pokrajini u velikom uspunu, što više raduje od samog našeg klupskog uspeha. U našem klubu je juniorska reprezentativka Srbije Nađa Glumac koja ubedljivo vodi na Svetskoj rang listi koja bi trebalo da krajem avgusta učetvuje na Svetskom šampionatu u Sofiji. Ona je jedina novosasdska juniorka koja je u našoj reprezentaciji, bila je na visini zadatka i na proteklom Prvenstvu Vojvodine i verujemo da će vodeću poziciju sačuvati do kraja juna kada će biti podvučena crta učesnika na juniorskom Svetskom prvenstvu u Bugarskoj”, kaže Sanja Đurić trener tehničkog organizatora Prvenstva Vojvodine Tekvondo kluba “Olimp” iz Novog Sada.

Nađa Glumac će narednog vikenda nastupiti na bodovnom G-2 turniru koji se održava u Austriji a vodeću poziciju na Svetskoj rang listi trebalo bi da potvrdi krajem juna na “Kroacija openu” .

Izvor: RTV
Foto: TK Olimp