Početna Sport Najveći favoriti za zlato na OI sutra stižu u Olimpijsko selo

Najveći favoriti za zlato na OI sutra stižu u Olimpijsko selo

0

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 koja slovi za najvećeg favorita za osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama polako ali sigurno tempira formu.

Nakon dve pripremne utakmice u japanskom gradu Karacu, u kojima su savladali reprezentaciju Japana, naši momci se iz pripremnog kampa u utorak sele u Olimpijsko selo. Tamo će im se pridružiti i Dušan Bulut, najbolji igrač basketa na svetu.

– Atmosfera u timu je odlična. Protiv reprezentacije Japana igrali smo sigurno, naročito u odbrani. U timu vlada dobra energija. To se videlo u obe utakmice – rekao je trener naše basket reprezantacije Marko Ždero.

PRIPREME U NOVOM SADU

Za Olimpijadu u Japanu, reprezentacija Srbije se prirpemala u Novom Sadu. Najbolji srpski basketaši igrali su u sportskoj hali u Petrovaradinu.

Pripreme su trajale oko dva i po meseca. A utakmice koje su igrane u japanskom Karacu, spadaju u deo priprema. Trenutno je u Japanu šest igrača, a preostala četvorica, računajući Buluta će im se pridružuti 20. jula u Olimpijskom selu.

Olimpijski turnir u basketu održaće se u Tokiju od 24. do 28. jula. Srpska reprezentacija, jedan od utemeljivača tog sporta u svetu, sa pravom se nada jednom od odličja. Poznavaoci ovog sporta kažu da je Srbija na Olimpijadu mogli poslati i nekoliko ekipa koje bi mogle da se bore za medalju u basketu 3×3.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Facebook / Košarkarski klub 3×3 Piran