Početna Sport Nastavlja se Superliga: “Voša” ide na megdan “Crvenoj zvezdi”

Nastavlja se Superliga: “Voša” ide na megdan “Crvenoj zvezdi”

0

Fudbaleri “Vojvodine” gostovaće danas, 16. februara, “Crvenoj zvezdi” na stadionu “Rajko Mitić”, u prvom kolu prolećnog dela Superlige.

Biće to derbi 22. kola domaćeg šampionata, koji se nastavlja posle dvomesečne pauze. U tom periodu dosta toga se dešavalo u redovima Novosađana, a svakako najvažnija stvar je da “Voša” u nastavak sezone ulazi sa podmlađenim sastavom, te se oslanja dosta na igrače koji su ponikli u poznatoj omladinskoj školi.

Uloge u meču su potpuno jasne, apsolutni favorit je prvoplasirana “Crvena zvezda”. Ipak, šef stručnog štaba “Vojvodine” Radovan Krivokapić poručuje da će i njegova ekipa imati šta da pokaže u Beogradu, ali ne beži od realnosti i dodaje da nisu u situaciju da prete ili da tvrde kako će nadigrati rivala.

– Očekuje nas najteži mogući rival u ovom trenutku, o kome ne treba trošiti reči. Svima je jasno da je “Crvena zvezda” trenutno ubedljivo iznad svih i da je po igračkim, trenerskim i upravnim strukturama otišla daleko napred, te je sada na evropskom nivou. Želimo da pružimo maksimum i igramo fudbal, jer to je obaveza koju imamo prema grbu i dresu koji nosimo. Ovo je nekada bio derbi, ali trenutno baš i nije takav slučaj. Nismo u situaciji da pretimo ili tvrdimo kako ćemo nadigrati rivala, ali ćemo se truditi, jer nadu i želju niko ne može da nam oduzme. Posebno me raduje to što, kroz razgovore sa igračima, kod njih vidim veliku želju da pokažu sve što mogu i znaju – kaže Krivokapić.

Navijačka grupa “Firma 1989” će obeležiti 30 godina od osnivanja, pa šef struke “Vojvodine” dodaje da igrači imaju obavezu i prema navijačima. Kako kaže, svaki igrač će pružiti svoj maksimum, a da li će to biti dovoljno za povoljan rezultat ili neće – pokazaće se danas.

Nakon dugih priprema, kao glavnu razliku u njegovom timu u odnosu na prvi deo sezone, Krivokapić ističe psihološki momenat kod igrača.

– Radili smo na svim detaljima, pa tako i na tehničko-taktičkim zahtevima, ali i po pitanju psihologije. Mnogo smo razgovarali, jer je jako bitno to da igrači veruju u sebe onoliko koliko i stručni štab veruje u njih. Iz dana u dan ih ubeđujemo da sa velikom dozom samopouzdanja uđu u meč protiv “Crvene zvezde”, kao i u svaku narednu utakmicu, jer bez samopouzdanja, teško možeš doći do nekog rezultata. Po mom mišljenju, to je jedna od ključnih stvari – poručuje Krivokapić.

“Zvezda” ima dobru tradiciju kada je u pitanju start prolećnog dela prvenstva. Beograđani su još od 1982. godine nepobeđeni u prvoj utakmici nastavka sezone.

Zanimljivo je i to da je dosta igrača zamenilo crveno-beli dres novosadskog tima sa crveno-belim dresom Beograđana. Igrači koji su sada u redovima “Crvene zvezde”, a prethodno su nastupali za “Vojvodinu”, jesu Dušan Jovančić, Milan Pavkov, Srđan Babić, Nemanja Supić, Zoran Popović, a novo pojačanje im je i Mirko Ivanić.

Utakmica između “Crvene zvezde” i “Vojvodine” igra se 16. februara, sa početkom u 16 časova.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina