Početna Sport Nastić: Pred nama je istorijska šansa da uđemo u grupnu fazu Lige...

Nastić: Pred nama je istorijska šansa da uđemo u grupnu fazu Lige Evrope

0

bojan-nastic,-fk-vojvodina_

Tokom proteklog vikenda fudbaleri Vojvodine imali su šansu da malo predahnu od paklenog tempa utakmica u kojem se nalaze ovog leta. Njihova utakmica u Jagodini odložena je za septembar, ali to ne znači da su crveno-beli plandovali.
Posle kratkog odmora nakon pobede u derbiju s Partizanom, Novosađani su počeli da se pripremaju za prvu utakmicu plej-ofa za grupnu fazu Lige Evrope, koju u četvrtak igraju u Plzenju protiv šampiona Češke, ekipe Viktorije. Iskoristili smo priliku da zamolimo za razgovor Bojana Nastića, pouzdanog levog beka crveno-belih iz Novog Sada.

Da li ste zadovoljni dosadašnjim učinkom tima čiji ste član?

“Naravno da sam zadovoljan Ušli smo u jednu lepu priču, prošli tri kola kvalifikacija u Ligi Evrope i našli smo se pred ulaskom u grupnu fazu ovog takmičenja. Iza nas je niz pobeda koji želimo da nastavimo i nadam se da ćemo te želje pretočiti u stvarnost i da ćemo nastaviti s dobrim igrama i uspesima”, rekao je Nastić.

U duelu s prvakom Srbije, timom Partizana, u velikoj meri ste neutralisali učinak omladinskog reprezentativca Andrije Živkovića?

“Zadatak mi je bio takav, čini mi se da sam uspeo da ga dobro odradim, iako je Andrija paklen igrač. Na njega čovek mora da pazi tokom svih 90 minuta susreta, jer, ukoliko se makar za trenutak opustite, on će pobeći i stvoriti opasnu situaciju pred našim golom. Uostalom, videli ste i sami, pre gola Božinova koji je bio poništen zbog ofsajda, pomislio sam da je lopta moja, za delić sekunde mi je popustila koncentracija, a Živković je to odmah iskoristio i ubacio loptu pred naš gol. Svestan sam da to ne sme da mi se ponavlja i ubeđen sam da mogu da igram još bolje”.

Defanzivni deo ekipe Vojvodine igra dosta dobro u novoj sezoni?

“Naša odbrana je veoma kvalitetna, ali je bitno podvući to da je defanziva dobra samo kada u njoj učestvuje čitava ekipa. Mislim da se pridržavamo tog pravila i za sada sve ide kako sami želimo”.

Ofazivni deo ekipe puno je dobio dolaskom Aleksandra Stanisavljevića i Ognjena Ožegovića ovog leta?

“Nama je alfa i omega bio i ostao Mirko Ivanić, kreator igre, a dvojac koji ste spomenuli dokazao je da može puno, odnosno da zna da nadigra i golove postigne protiv svakog rivala”.

Sada se, rekosmo, pripremate za dvomeč s Viktorijom. U ovim utakmicama imate sjajnu priliku da ispišete neke nove, lepe stranice istorije novosadskog kluba?

“Upoznajemo se ovih dana s vrlinama i manama češkog tima. Šef Zlatomir Zagorčić poslao nam je snimke igara budućeg rivala i imamo još dosta vremena da i sami, ponaosob, upoznamo stil i način igre Viktorije. Moj prvi utisak je da je Česima odbrana slabiji deo ekipe i da se nalaze u blagom padu forme. Naravno, to je površna impresija, a tek posle analize koja će uslediti tokom narednih nekoliko dana, znaćemo na koji način možemo da se nosimo s rivalom. U svakom slučaju, pred nama je sjajna, istorijska šansa da uđemo u grupnu fazu Lige Evrope i, verujte, svaki od nas će dati sve od sebe da tako i bude. Bio bih ponosan ako bi se i moje ime našlo u istoriji FK Vojvodina, jer ulazak u jednu od grupa Lige Evrope puno bi značio svakom od nas u daljoj karijeri, ali i klubu čije boje branimo”.

Sampdoriju ste u Torinu iznenadili visokim presingom i agresivnošću na čitavom terenu. Može li da se očekuje sličan način Vošine igre i u susretima s češkim prvakom?

“Ne znam još uvek za kakvu će se taktiku šef odlučiti. Jesmo Sampdoriju iznenadili, a sada su pred nama dueli u kojima je ulog baš veliki. Kako god da bude, ubeđen sam da će konačnog pobednika odlučiti inspiracija ili greška nekog pojedinca. U ovoj fazi više nema slabih timova, sve su to kvalitetne ekipe i moraćemo da budemo, u to sam siguran, skoncentrisani tokom svih 180 predstojećih minuta. Kako u Plzenju, tako i u revanšu, u Novom Sadu”,na kraju je dodao Bojan Nastić.

U ovoj sezoni više ste posvećeni igri u defanzivi, a proredili ste odlaske u napad?

“Sve to dolazi s godinama. Već tri godine sam član prvog tima i samo po sebi stiglo je saznanje, uz šefove primedbe, naravno, da je najvažnije da se prvo posvetim svojoj ulozi koju imam kao levi bek u timu. Tek kada odradim sve ono što jesu moji osnovni zadaci, mogu da pronađem neki “prozor” i odem i u ofanzivu. Tako se ponašam i igram u ovoj sezoni i, iskreno, čini mi se da imam razloga da budem zadovoljan”, odgovorio je Nastić.

Autor: Dnevnik
Foto: fkvojvodina.rs