Početna Sport Nataša Anđelić novi trener košarkašica Vojvodine

Nataša Anđelić novi trener košarkašica Vojvodine

0

Na kraju sezone u domaćoj ženskoj košarci došlo je do smene trenera na klupi Vojvodine 021. Umesto dugogodišnjeg stratega kluba Aleksandra Jovanovića, na mesto trenera postavljena je naša bivša reprezentativka Nataša Anđelić.

U prošloj sezoni novosadski klub osvojio je treće mesto i bronzanu medalju u regionalnoj “WABA” ligi. U domaćim takmičenjima, Vojvodina 021 je igrala polufinale plej-ofa prvenstva i četvrtfinale nacionalnog kupa.

Nakon višegodišnje saradnje Aleksandar Jovanović je napustio klupu crveno-belih, pa je uprava angažovala Natašu Anđelić.

Nataša Anđelić je u igračkoj karijeri nastupala za Vojvodinu, Crvenu zvezdu, Budućnost, Hemofarm, a internacionalnu karijeru obogatila je u Rusiji, Italiji, Izraelu i Kipru. Za reprezentaciju Jugoslavije nastupala je na Evropskom prvenstvu 2001. i Svetskom prvenstvu 2002. godine.

U ulozi trenera predvodila je Novosadsku ŽKA do istorijskog uspeha i plasmana među 4 najbolje ekipe u državi. Obavljala je i funkciju selektora juniorske reprezentacije Srbije.

Izvor: RTV.rs/Nikola Bugarski
Foto: Novosadska Ženska Košarkaška Akademija