Početna Sport Navijači iz Srbije vodili basketaše do titule u Bukureštu

Navijači iz Srbije vodili basketaše do titule u Bukureštu

0

Basketasi i slavlje

Basketaši Novi Sad Al Wahda nastavili su dominaciju titulom na čelendžeru u Bukureštu, čime su obezbedili nastup na World Tour nadmetanju u Debrecinu.

U rumunskoj prestonici, igralo se u poznim večernjim satima u nedelju, na samo jednom terenu, što je privuklo veliki broj gledalaca da isprate poteze najboljih na svetu, Dušana Domovića Buluta, Marka Ždera, Marka Savića i Dejana Majstorovića. I to ne samo domaćih, jer su brojni fanovi iz Srbije došli da podrže naše momke!

U grupi A, Novosađani su pobedili Tricolorii Bucharest sa 21-13 i Che Bar Pristina sa 21-10 i tako zauzeli prvo mesto u grupi, a već u nedelju savladan je Scoala Veche Buc sa 21-12.

U nokaut fazi, padali su redom Ecos Romari Vitez (20-9), NY Harlem (20-18) i Ljubljana (21-6).

“Najteže je bilo polufinale, ekipa NY Harlema je veoma atletski spremna, ali smo bili sigurni da nemaju odgovor na naš stil. Imali smo ceo meč pod kontrolom, u završnici smo prelomili. Bila su to dva sveta basketa, zato je duel bio atraktivan”, kaže kapiten Dušan Domović Bulut.

Tribine su bile krcate, Novosađani su imali veliku podršku, pa su se u finalu revanširali Ljubljani za poraz u prošlonedeljnoj borbi za titulu Praga.

“Naučili smo na greškama, nismo ih ponavljali. Slomili smo ih na startu i nismo se dalje osvrtali. Imali smo neverovatnu podršku, ljudi iz Novog Sada i Srbije doputovali su samo da bi gledali nas. To dosta govori o napretku ovog sporta, ali i nas kao ekipe. Sada hoćemo da im se odužimo, a to ćemo uraditi već 20. avgusta na turniru 3×3 Novi Sad Streetball”, kaže Bulut.

Foto: Sport Arena Streetball; Dušan Domović