Početna Sport Neefikasnost muči Novosađane

Neefikasnost muči Novosađane

0

fk-vojvodina,-ozegovic-wide-jpg

Posle smene na čelu stručnog štaba fudbalera Vojvodine i dolaska na kormilo ekipe tandema Goran ŠaulaMilan Kosanović novosadski crveno – beli su prvi ispit imali u susretu sa Voždovcem i nadali se da će upravo u njemu okončati lošu seriju rezultata i osvojiti sva tri boda.
Međutim, iako su bili bolji rival u najvećem delu utakmice, stvorili su i dosta prilika, nisu uspeli da savladaju odličnog golmana Zorana Popovića, pa je utakmica završena bez golova.

Jedan od boljih igrača u ovoj utakmici bio je veznjak Aleksandar Paločević, koji je ovako ocenio gostovanje u Beogradu:

U proteklom periodu svi smo bili u padu forme, ali je utakmica s Voždovcem pokazala nagoveštaj naših boljih igara. Bili smo puno bolji rival od domaćina, posebno u drugom poluvremenu, stvorili smo nekoliko jako lepih prilika, ali ih nažalost nismo iskoristili. Želeli smo da pobedimo, ali smo izborili samo 0:0, što nije ishod koji je nama odgovarao“.

U krajnjoj liniji, pošto smo igrali u gostima, dobro je to što nismo doživeli poraz i što smo pokazali veliku disciplinu u igri, imali smo izražen voljni momenat i želju da osvojimo sva tri boda. Nismo, nažalost, uspeli da barem jednu priliku realizujemo, a imao je Ožegović situaciju jedan na jedan, dva puta sam ja šutirao, Stanisavljević je odlično izveo slobodan udarac, ali je golman Zoran Popović, inače moj dobar prijatelj i nekadašnji čuvar mreže Vojvodine, branio izuzetno dobro“, naglasio je Paločević.

U poslednje četiri utakmice Novosađani nisu ni jednom uspeli da savladaju protivničke čuvare mreže. Istina, u tom nizu se nalazi i pobeda crveno-belih nad OFK Beogradom (1:0), ali je tada autogol postigao igrač „romantičara” Ignjatijević. Očigledno je da strelci imaju problem i to će Šaula i Kosanović morati što pre da koriguju.

Igrali smo ofanzivnije u ovoj utakmici, sa jednim zadnjim veznim i dvojicom ispred njega. U suštini, zadovoljan sam svojom partijom, mada je sigurno i to da uvek može da bude i mnogo bolje. Posebno sam imao zapaženu ulogu u drugom poluvremenu, ali sve to nije bilo dovoljno da ispunimo cilj“, rekao je Paločević.

Sutra sledi Kup utakmica s Kolubarom u Lazarevcu, koja je za Vojvodinu izuzetno važna.

“Čeka nas jako teška utakmica s Kolubarom. Nema sumnje da ćemo se nameriti na jako motivisanog rivala, a atmosfera u Lazarevcu je vatrena i neće nam biti lako da pobedimo. Svaka ekipa iz Prve lige ima želju da iznenadi superligaša i to mora da nas natera da budemo obazrivi. Popravnog nema, tako da moramo da budemo pravi i da pružimo sve od sebe kako bismo ispunili cilj i prošli u dalji tok Kupa. Važnost susreta ogleda se i u tome što bi upravo on mogao da bude naša odskočna daska pred naredne obaveze, tako da ćemo uložiti maksimum znanja i snage kako bismo savladali Kolubaru”.

Posle duela u Lazarevcu, pred novosadskim superligašem je novo, još teže gostovanje u Beogradu, pošto će igrati protiv probuđene ekipe Čukaričkog.

U nedelju očekuje nas još teži izazov u duelu protiv Čukaričkog. Verujem da smo pravi i da ćemo na terenu to i dokazati. Verujem i u novi stručni štab da će maksimalno motivisati ekipu, jer samo tako možemo da se izvučemo iz krize u kojoj smo se našli“.

Serija utakmica je izuzetno teška, a ni jedan od rivala s kojima smo već igrali ili tek treba da ukrstimo koplja nije ni malo naivan. Optimista sam, i pored svega, jer to niko ne može da nam oduzme. Loši rezultati, verujem, ostaju iza nas, deo su prošlosti. Puno utakmica smo odigrali u ovoj sezoni, pa mi se čini da je upravo njihov broj jedan od ključnih razloga pada koji smo doživeli. Nismo navikli na tako zgusnut raspored, ali sam ubeđen da ćemo sada početi da se podižemo, dok će mnogi od rivala sigurno tek imati silaznu putanju u formi“, zaključio je Aleksandar Paločević.

Autor: Dnevnik
Foto: Beta