Početna Sport Nema grejanja u sali: Ceo odbojkaški tim Voše bio bolestan pred sutrašnji...

Nema grejanja u sali: Ceo odbojkaški tim Voše bio bolestan pred sutrašnji meč sa Rumunima

0

OK_Vojvodina_2

Odbojkaši Vojvodine NS seme u sredu 11. januara dočekuju rumunsku ekipu Arkada u prvom susretu šesnaestine finala CEV kupa. Trener crveno-belih Nedžad Osmankač kaže da će dvomeč sa Rumunima biti veliko iskustvo za mladi tim Vojvodine.

“Radi se o veoma kvalitetoj ekipi koja ima budžet od milion i po evra i nekoliko stranaca u timu među kojima su i naši internacionalci Rosić, Janić i Radović. Daćemo sve od sebe, a nadam se da će publika to prepoznati i da će podržati našu mladu ekipu koja je do sada već pokazala potencijal”, rekao je Osmankač.

Libero Nikola Peković kaže, da iako nisu trenirali u punom sastavu zbog bolesti, to ih neće omesti da pruže jak otpor.

“Možemo da obećamo da ćemo igrati borbeno i da ćemo ostaviti srce na terenu. Prikazanom igrom do sada, zaslužili smo da publika ispuni tribine i da nas podrži”, rekao je Peković.

Utakmica Vojvodina – Arkada se igra u sredu u maloj sali Spensa sa početkom u 19 časova, a ulaz je slobodan.

Trening u sali kao trening napolju

Inače, ekipa Vojvodine trenira u maloj sali Spensa koja nema grejanje pa je ceo tim bio praktično na bolovanju protekla dva meseca.

“Gotovo svi smo bolesni poslednja dva meseca i to najviše zbog hladnoće u sali. Uslove u Spensu slobodno mogu nazvati sibirskim, sada zaista više nisu podnošljivi i iskreno se nadam da ćemo što pre imati grejanje u sali”, poručio je trener Osmankač.

Sportski direktor Nikola Marić je apelovao na nadležne da što pre reše ovaj problem.

“Zaista se trudimo da ne kukamo, a tome u prilog govori i to da smo više od dva meseca trenirali u hladnoj sali. Možete misliti kako je sada kada je napolju toliki minus. Svi smo prošli kroz fazu bolesti i ne sećam se kada smo bili kompletni. Savetovao sam igrače da rade u trenerkama, ali prosto odbojku je gotovo nemoguće trenirati u ‘skafanderu'”, zaključio je Marić.

Autor i foto: 021.rs