Početna Sport “Nevidljivi heroji”: Bokseri i publika pomogli najugroženije pojedince i porodice

“Nevidljivi heroji”: Bokseri i publika pomogli najugroženije pojedince i porodice

0

Već treću godinu Bokserski klub “Patriote” u Novom Sadu organizuju humanitarni međunarodni turnir “Nevidljivi heroji”, u sklopu koje se organizuje humanitarna akcija sakupljanja novčane pomoći najugroženijim porodicama palih boraca u proteklim ratovima na prostorima bivše Jugoslavije.

Suma od 90 hiljada dinara uplaćena je na račun humanitarne organizacije “Kosovski božuri”, dok je dodatnih 40 hiljada ustupljeno samohranoj majci iz sela Šajkaš.

Osim naših boraca, na turniru su učestvovali bokseri sa Kipra, iz Slovenije, Grčke i Makedonije.

Trofej “Nevidljivi heroji” pripao je Grku Miksalu Camanidisu u kategoriji boksera do 80 kilograma. Najbolji senior je bokser Partizana Igor Rodić, omladinac Radovan Gligić sa Voždovca, dok je najbolji junior bio Kiparanin Mahmut Karnav. U konkurenciji kadeta pehar turnira je uručen Pavlu Beševiću iz Novog Pazara.

“Žao nam je što ove godine zbog trenutne epidemiološke situacije u Novi Sad nisu stigli naši tradicionalni prijatelji iz Irske i Rusije. No, pored toga, viđen je odličan boks sa puno posetilaca jer je ring bio postavljen u holu SPENS-a, pa su brojni prolaznici posmatrali mečeve”, ističe prvi čovek “Patriota” Miodrag Smiljanić.

Kao i prethodnih godina, turnir je organizovan po svetskim standardima, sa najmodernijim svetlosnim i zvučnim efektima, led ekranom i vrhunskim ozvučenjem.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay