Početna Sport Novi poraz odbojkaša Vojvodine u Ligi šampiona

Novi poraz odbojkaša Vojvodine u Ligi šampiona

0

Ni pristojna poseta (oko 3.000), ni (uglavnom) glasno navijanje, a ni optimizam potkrepljen dobrim igrama u poslednjih mesec dana, nisu pomogli odbojkašima Vojvodine da u drugom sezonskom nastupu u elitnom evropskom takmičenju stignu dalje od novog maksimalnog poraza. Vojvodina – Fridrihshafen 0:3 ( 20:25, 17:25, 17:25).

Vojvodina je povela i vodila do polovine seta kada su gosti iz Nemačke počeli da nižu poene pa su od poslednjeg izjednačenja na 18:18, uz seriju na servis Tima Petera, brzo stigli do seta na 25:20.

Prvi poen u drugom setu su uzeli gosti a vođstvo, uz par izjednačena na startu dela, nisu ispuštali do kraja. Od rezultata 9:9 postepeno su pravili sve veću razliku do 25:17 za 2:0 u setovima.

Igračima Vojvodine se ne može zameriti nedostatak želje, verovatno i volje ali to na terenu (skoro nikad) nije presudno. „Legija stranaca“ iz Fridrihshafena je pokazala da se do boljih rezultata u Ligi šampiona teško može uz oslonac na isključivo domaće igrače.

Treći set, ispostavilo se i poslednji, protekao je kao i prethodna dva. Vojvodina je pokušavala, držala se do polovine ali su igrači tima iz Nemačke dominirali pa su na kraju stigli do 25:17 za set i meč.

U okviru grupe u kojoj su Vojvodina i Fridrihshafen odigran je i drugi susret u kojem je poljski Jastržebski u Francuskoj pobedio Monpelje 3:1. U narednom kolu Lige šampiona Vojvodina poslednjeg dana novembra dočekuje ekipu Monpeljea.

Izvor: RTV
Foto: OK Vojvodina