Početna Sport Novi Sad domaćin predolimpijskog turnira u basketu

Novi Sad domaćin predolimpijskog turnira u basketu

0

U subotu, 7. marta u maloj dvorani SC SPENS u Novom Sadu biće održan veliki međunarodni, predolimpijski 3×3 turnir u organizaciji Sportskog košarkaškog udruženja “3×3 NS Novi Sad”, uz podršku Košarkaškog saveza Srbije i Olimpijskog Komiteta.

U cilju pripreme naše reprezentacije za Olimpijadu, promocije sporta i zdravog načina života u Olimpijskoj godini, Novosađani i svi ljubitelji basketa uživaće u spektakularnim utakmicama nekih od najboljih 3×3 reprezentacija sveta. Ulaz na turnir je besplatan za sve posetioce.

3×3 basket kao posebna sportska disciplina po svim zvaničnim pokazateljima postao je nacionalni sport broj jedan u Srbiji. U prilog tome ide da je Olimpjiski Komitet Srbije upravo kao najsigurniju medalju na narednoj Olimpijadi Tokio 2020. naznačio baš ovu koju naša muška basket selekcija treba da osvoji.

Uveliko je poznato na smo osvajači četiri svetska i dva evropska zlata ali pre svega prva 3×3 federacija na svetu. Upravo iz tog razloga nametnula se prilika da kao pripreme za narednu Olimpijadu Novi Sad organizuje pripremni turnir tokom kojeg će učestvovati šest reprezentativnih 3×3 selekcija.

Ova basket atrakcija biće organizovana po najvišim FIBA pravilima a Novi Sad, svetska prestonica basketa, ponovo će biti u prilici da ugosti najbolje igrače 3×3 scene sveta.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay