Početna Sport Novi Sad ovog vikenda u znaku plivanja

Novi Sad ovog vikenda u znaku plivanja

0

Zimsko pojedinačno i ekipno prvenstvo Srbije za juniore i u apsolutnoj konkurenciji, održava se ovog vikenda u Novom Sadu.

Na prvenstvu Srbije u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji nastupilo je više od 280 plivača iz 37 klubova iz cele Srbije.

Državni šampionat na bazenu sportskog centra „Slana bara“ traje do nedelje, a u dosadašnjem toku takmičenja oboreno je devet rekorda, od toga četiri u štafetatnim trkama.

Među onima čiji je nastup privukao veliku pažnju bio je i naš juniorski reprezentativac iz leskovačke Dubočice, Uroš Živanović. Osvajač medalja na svetskom i evropskom juniorskom prvenstvu i u Novom Sadu je pokazao veliki potencijal.

Sa državnim prvenstvom u Novom Sadu završava se sezona takmičenja u malim bazenima, na domaćoj sceni. Naše reprezentativce, Anju Crevar i Velimira Stjepanovića, za 10 dana očekuje nastup na Svetskom prvenstvu koje će se održati u Melburnu.

Stjepanović će nastupiti u trkama na 100 i 200 metara slobodno, dok će se Pančevka nadmetati u tri discipline – 400 metara mešovito i slobodno, odnosno 200 metara delfin.

Izvor: RTV.rs
Foto: Pixabay