Početna Sport Novi trener Vojvodine Dragan Ivanović

Novi trener Vojvodine Dragan Ivanović

0

Ivanovic

Donedavni trener Napretka iz Kruševca Dragan Ivanović postavljen je za trenera Fudbalskog kluba Vojvodina. Ivanović je i ranije bio želja Novosađana, a nakon odlaska Nenada Lalatovića iz kluba i postavljanja Dušana Mijića za predsednika FK Vojvodina, pregovori su privedeni kraju. Novi trener kaže da mu je cilj da Vojvodinu predvodi do osvajanja Kupa Srbije i plasmana u Evropu.

“Najmanje što mogu da uradim jeste da nastavim sa rezultatima Lalatovića koji je odlično vodio klub. Vojvodina je stara dama srpskog fudbala i imam obavezu prema ovom klubu i nastojaću da ispunim očekivanja. Ciljevi kluba su uvek veliki i mi se borimo da osvojimo sve, ali što se tiče rezultata ne osećam pritisak. Na startu bi trebalo da ojačamo napadačku poziciju, jer nedostaje klasičan golgeter”, navodi Ivanović.

S obzirom na to da je dugo trenirao mlađe kategorije, za očekivati je da će u prvi tim dovesti i momke iz redova Vošinih omladinaca. Prema njegovim rečima, najtalentovaniji će imati priliku da zaigraju u Superligi. Rekao je da takvi igrači postoje, ali nije precizirao o kome se radi.

Predsednik kluba Dušan Mijić poručuje da mu je drago što je Ivanović prihvatio poziv tima iz svog rodnog grada.

“Ivanović je bio naš prvi pik, njega smo želeli da dovedemo u klub i u tome smo uspeli. Siguran sam da u tome nismo pogrešili, reč je o treneru koji je maksimalno posvećen svom radu”, kaže Mijić.

Ivanović je fudbalsku karijeru proveo u novosadskim klubovima Kabelu i Slaviji, kao i u Jedinstvu iz Rumenke. Skoro 20 godina se bavi trenerskim poslom, a do sada je vodio Novi Sad, ČSK i Napredak. Iako su Kruševljani bili povratnici u Superligu, Ivanović je vodio tim do četvrtog mesta na tabeli, odmah iza Vojvodine.

Podsetimo, Vojvodina je prošle nedelje ostala bez rukovodstva nakon što se iz kluba povukao predsednik Vojislav Gajić i Poslovni tim kluba. Sa njima je otišao i trener Nenad Lalatović. Na vanrednoj sednici održanoj u sredu na čelo kluba postavljen je kapiten druge šampionske generacije Voše Dušan Mijić, o čemu više možete čitati OVDE.

Autor i foto: 021.rs