Početna Sport Novi trofej: Odbojkaši Vojvodine osvojili Kup Srbije

Novi trofej: Odbojkaši Vojvodine osvojili Kup Srbije

0

vojvodina odbojka

Odbojkaši Vojvodine 14. put u istoriji osvojili su Kup Srbije, pošto su sinoć u finalnoj utakmici u Novom Sadu savladali Partizan sa 3:1 (25:17, 22:25, 25:18, 25:18).
Iako je pre završnog turnira Partizan proglašen za glavnog favorita, Vojvodina je nošena podrškom navijača u prepunoj maloj hali “Spensa” osvojila pehar i nanela prvi poraz “crno-belima” ove sezone u domaćim takmičenjima.
Izabranici trenera Strahinje Kozića su, posle nešto više od sat i po velike borbe, u finalu bili bolji i sasvim zasluženo osvojili jubilarno, 50. izdanje kupa.

Najefikasniji na meču bio je Luburić sa 30 poena, Katić je imao 15, pet manje dao je Stanković, dok su se u Partizanu istakli Mrdak sa 25 i Nikolić sa 13.

Za najkorisnijeg igrača proglašen je korektor Vojvodine Dražen Luburić, a nagradu mu je uručio nekadašnji libero reprezentacije Jugoslavije Vasa Mijić.

Novosađani su pehar nacionalnog kupa nasledili od Crvene zvezde, koju su dan ranije eliminisali u polufinalu, dok je Partizan bio bolji od kragujevačkog Radničkog.

Prepuna Dvorana na Spensu mogla je da vidi dva sjajna rivala i u uživa u odličnoj odbojci.

NOVI SAD: Mala sala SPC Vojvodina, gledalaca oko 2.000, sudije: Gradinski (Beograd) i Lazarević (Šabac).

PARTIZAN: Buša, Ivković 1, Lopar 8, Kostić 1, Mrdak 25, Majstorović 12, Rajković (l), Jokanović, Veličković, P. Nikolić 3, M. Nikolić 13, Popović.

VOJVODINA NS SEME: Simić 3, Kolarić, Bojičić 1, Č. Stanković 3, Nadaždin, Katić 15, Jovanović 2, Peković (l), Mehić, Petković, Luburić 30, M. Stanković 10.

Auto: Tanjug, Rtv