Početna Sport Novi uspeh u Abu Dabiju: Novosađani jači od problema, izvađena viza za...

Novi uspeh u Abu Dabiju: Novosađani jači od problema, izvađena viza za Japan

0

basket

Basketaši Novi Sad Al Wahda 3×3 ostvarili su veliki uspeh u Abu Dabiju, gde su na Challengeru obezbedili nastup na FIBA World Tour Mastersu u Japanu.

Novosađani, najbolji basketaši sveta, u finalu su u velikom derbiju izgubili sa 21-17 od Ljubljane, koja je 2014. godine bila pobednik svetske serije. Nisu momci predvođeni Dušanom Domovićem Bulutom imali sreće u prelomnim momentima, kako bi vezali treću titulu posle trofeja u Segedinu i Abu Dabiju na Quest Eventu.

“Nismo se predavali, borili smo se do kraja, samo se neke kockice nisu sklopile u nekoliko početnih minuta. Imali smo priliku i da ih stignemo, ali smo kod jedne kontroverzne sudijske odluke emotivno popustili i izgubili sve nade. Cilj je ipak ostvaren, ulaskom u finale smo izborili nastup na svetskoj seriji, to je bio prvenstveni cilj. Uspeli smo to sa novajlijom Davidovcem, igrali smo bez povređenog Savića, ne možemo biti nezadovoljni. Poraz nas je i motivisao za dalji tok sezone, biće još težih utakmica u nastavku sezone”, kaže kapiten ekipe Dušan Domović Bulut.

Vremena za odmor nema, a biće novih promena u ekipi pred reprezentativne obaveze.

“Mi već u petak u Amsterdamu imamo kvalifkacije za Evropsko prvenstvo. Umesto povređenog Savića igraće Nebojša Bošković, dvostruki pobednik King of the Rocka, član ekipe Olimp iz Beograda. Siguran sam da će se uklopiti u naš sistem, kao i da ćemo izboriti učešće na Evropskom prvenstvu, koje se u Bukureštu održava od 2. do 4. septembra”, zaključio je Bulut.

Uz Buluta i Nebojšu Boškovića, pod zastavom Srbije igraće još standardni članovi ekipe, Dejan Majstorović i Marko Ždero. Srbija je najbolje rangiran tim na turniru, učesnici su još Holandija, Rusija, Turska, Nemačka, Švajcarska, Slovačka, Azerbejdžan i Vels. Četiri najbolje ekipe obezbediće plasman na završni turnir.

Autor: Ljiljana Kozarev
Foto: Fejsbuk