Početna Sport Novogodišnji turnir u stonom tenisu na Telepu

Novogodišnji turnir u stonom tenisu na Telepu

0

U organizaciji Sotonoteniskog kluba osoba sa invaliditetom “Tvrđava – 021” i Udruženja sportskih novinara Srbije u Novom Sadu će u sali novosadske Mesne zajednice “Bratstvo” na Telepu biti organizovan Novogodišnji turnir a rivali za stonoteniskim stolom će biti stonoteniseri Tvrđave i novinari.

Želja najmlađeg i najbrojnijeg stonoteniskog kluba u Srbiji je da ovaj turnir postane tradicionalni i da u bliskoj budućnosti postane i međunarodni.

Podsećamo, novosadska Tvrđava je za dve godine postojanja postigla sjajne rezultate osvojivši dve srebrne medalje na proteklom evropskom šampionatu u švedskom Helsinborgu. Osim toga, Novosađani su ove godine na pojedinačnom prvenstvu Srbije, sa osvojenih šest medalja, od koji su bile tri zlatne i najuspešniji stonoteniski klub u Srbiji.

“Želja nam je da na kraju godine okupimo novinare i da uz sportsko druženje zajednički stavimo tačku na aktivnosti u godini na izmaku. Raduje nas što je dogovoreni meč između takmičara Tvrđave i sportskih novinara sa obe strane naišao na neverovatne simpatije i odobravanje pa svi sa nestrpljenjem očekujemo taj duel. Cilj nam je da Novogodišnji turnir postane tradicionalni i sa međunardnim prefiksom”, kaže osnivač STK OSI “Tvrđava – 021”, naš legendarni paraolimpijac Ilija Đurašinović.

“Sportski novinari su bili i uvek će biti deo našeg sportskog miljea, odnosno uvek su delili sudbinu naših sportista i sporta. Srećni smo što će baš naše kolege iz Udruženje odmeriti sportske snage sa jednim od naših najuspešnijih stonoteniserskih klubova osoba sa invaliditetom, posebno u periodu kada naši paraolimpijci našoj zemlji donose pregršt medalja sa svih evropskih i svetskih takmičenja. “Tvrđavi” i “Novogodišnjem turniru” pre svega želimo što veću brojnost, dugovečnost i nadasve sportske rezultate po kojima će biti prepoznatljivi u zemlji i inostranstvu”, ističe predsednik Udruženja novinara Srbije Petar Denda.

Selektorka “sedme sile” biće naša superligaška igračica Jasmina Vujin dok će Tvrđavu i u ovom poslednjem okršaju u 2019. godini predvoditi trener naše reprezentacije Srđan Tomičić.

Stonoteniski meč “Tvrđava” – novinari zakazan je za danasu sali novosadske Mesne zajednice “Bratstvo” na Telepu.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay