Početna Sport Novonaseljska Mladost jesenji prvak Srpske lige Vojvodina

Novonaseljska Mladost jesenji prvak Srpske lige Vojvodina

Fudbaleri Mladosti sa Novog naselja jesenji su prvaci Srpske lige Vojvodina, trećeg ranga domaćeg fudbala.

Mladost je u poslednjem kolu jesenjeg dela šampionata, za vikend, dočekala 1. maj iz Rume, savladavši ga sa 2:0. Bila je to 15. pobeda tima sa Novog naselja u 19 mečeva.

U prvom delu sezone su samo dva puta bili poraženi, a u isto toliko navrata su igrali nerešeno sa protivnicima. Nakon 19 kola Mladost je ubedljivo prva na tabeli Srpske lige Vojvodine sa 47 bodova, dok Radnički i Vršac sa 36 poena dele drugo mesto.

Mladost ujedno ima najefikasniju odbranu i napad u šampionatu – primili su samo 11 golova, a postigli 48. Najubedljiviju pobedu ostvarili su na domaćem terenu, sredinom oktobra, kada su dočekali Dunav, koji su savladali rezultatom 8:0. Ubedljivo su slavili i protiv Slobode iz Novih Kozaraca, koju su pobedili rezultatom 6:1.

Međutim, čak i ukoliko Mladost na kraju sezone završi kao prva na tabeli Srpske lige Vojvodina, to joj ne garantuje mesto u Prvoj ligi Srbije (PLS), što bi bio istorijski uspeh za novonaseljski klub.

Prema odluci Fudbalskog saveza Srbije, na kraju sezone iz Prve lige Srbije ispada čak osam klubova, a u 2021/22. godini će se takmičiti 16 timova – osam timova koji su zadržali mesto u PLS, te šest klubova koji se nisu izborili za opstanak u Superligi Srbije. Samo dva mesta rezervisana su za timove iz trećeg ranga, te će se za te pozicije boriti pobednici srpskih liga, koje su podeljene na četiri grupe – Istok, Zapad, Vojvodina i Beograd.

Mladost je uspela za veoma kratko vreme da pređe put od Novosadske lige, petog ranga, do prvog mesta u Srpskoj ligi Vojvodina. Uspon Mladosti započeo je dolaskom nove uprave u klub, ali i pronalaženjem generalnog sponzora u građevinskoj kompaniji GAT.

Posebno je zanimljivo kako se Mladost domogla plasmana u treći rang, s obzirom na to da deo zasluga odlazi i pandemiji korona virusa, koja je dovela do prekida niželigaških takmičenja, tačno u momentu kada je Mladost preuzela prvo mesto na tabeli Vojvođanske lige Jug.

Izvor: 021
Foto: Pixabay