Početna Sport Novonaseljska Mladost jesenji prvak Srpske lige Vojvodina

Novonaseljska Mladost jesenji prvak Srpske lige Vojvodina

0

Fudbaleri Mladosti sa Novog naselja jesenji su prvaci Srpske lige Vojvodina, trećeg ranga domaćeg fudbala.

Mladost je u poslednjem kolu jesenjeg dela šampionata, za vikend, dočekala 1. maj iz Rume, savladavši ga sa 2:0. Bila je to 15. pobeda tima sa Novog naselja u 19 mečeva.

U prvom delu sezone su samo dva puta bili poraženi, a u isto toliko navrata su igrali nerešeno sa protivnicima. Nakon 19 kola Mladost je ubedljivo prva na tabeli Srpske lige Vojvodine sa 47 bodova, dok Radnički i Vršac sa 36 poena dele drugo mesto.

Mladost ujedno ima najefikasniju odbranu i napad u šampionatu – primili su samo 11 golova, a postigli 48. Najubedljiviju pobedu ostvarili su na domaćem terenu, sredinom oktobra, kada su dočekali Dunav, koji su savladali rezultatom 8:0. Ubedljivo su slavili i protiv Slobode iz Novih Kozaraca, koju su pobedili rezultatom 6:1.

Međutim, čak i ukoliko Mladost na kraju sezone završi kao prva na tabeli Srpske lige Vojvodina, to joj ne garantuje mesto u Prvoj ligi Srbije (PLS), što bi bio istorijski uspeh za novonaseljski klub.

Prema odluci Fudbalskog saveza Srbije, na kraju sezone iz Prve lige Srbije ispada čak osam klubova, a u 2021/22. godini će se takmičiti 16 timova – osam timova koji su zadržali mesto u PLS, te šest klubova koji se nisu izborili za opstanak u Superligi Srbije. Samo dva mesta rezervisana su za timove iz trećeg ranga, te će se za te pozicije boriti pobednici srpskih liga, koje su podeljene na četiri grupe – Istok, Zapad, Vojvodina i Beograd.

Mladost je uspela za veoma kratko vreme da pređe put od Novosadske lige, petog ranga, do prvog mesta u Srpskoj ligi Vojvodina. Uspon Mladosti započeo je dolaskom nove uprave u klub, ali i pronalaženjem generalnog sponzora u građevinskoj kompaniji GAT.

Posebno je zanimljivo kako se Mladost domogla plasmana u treći rang, s obzirom na to da deo zasluga odlazi i pandemiji korona virusa, koja je dovela do prekida niželigaških takmičenja, tačno u momentu kada je Mladost preuzela prvo mesto na tabeli Vojvođanske lige Jug.

Izvor: 021
Foto: Pixabay