Početna Sport Novosađani danas putuju u Lisabon na Evropsko prvenstvo u karateu

Novosađani danas putuju u Lisabon na Evropsko prvenstvo u karateu

0

karate

Karate je bazični sport u kome se ne razvija samo telo, već i psihičke i umne sposobnosti. Vežbajući ovu tradicionalnu istočnjačku disciplinu deca i odrasli uče se tradicionalnim vrednostma kao što su poštovanje starijih, samokontrola i disciplina.

karate2

Bez obzira na to koliko je truda i ulaganja potrebno da bi rezultati bili vidljivi naši Novosađani Aleks Cvergelj i Mihailo Vučević uspeli su u tome i posle brojnih medalja i danas putuju da našu zemlju predstavljaju na Evropskom Prvestvu koje se održava u Lisabonu ovog vikenda.
Tom prilikom posetili smo ekipu sa trenerom Dušanom Dačićem pred put da im poželimo sreću.
Energija koja je vladala na treningu karate kluba „Yu karate do“ uoči puta ne može se rečima opisati. Prateći svaku trenerovu reč, opasku kritiku Aleks i Mihailo sa osmesima na licu bili su i više nego zadovoljni dosadašnjim rezultatima, ali i u iščekivanju novih sada na prvenstvu.

Nije bilo nimalo lako postići rezultate kakve su njih dvoje do sada postigli, oni su us pomoć mene ali trudom i odricanjem , uspeli da uklope sve svoje obaveze, školu i da ne zanemare sport. Veliko je zadovoljstvo raditi sa ovakvom decom, nije mi nimalo teško da uradim šta god treba za njih jer oni odlično rezultatima znaju da uzvrate.

karate1

Mihailo će se takmićiti u disciplini do 50 kilograma, a Aleks u kategoriji kate. Nikada od njih ne zahtevam pobedu, već im samo govorim da daju sve od sebe i da će rezultati sigurno biti vidljivi“.
Ne ostaje nam ništa drugo sem da ovom uspešnom timu poželimo sreću.

Autor: Ivana Knežević