Početna Sport Novosađanin Dušan Domović Bulut najspektakularniji basketaš na svetu

Novosađanin Dušan Domović Bulut najspektakularniji basketaš na svetu

0

Basketaš Novog Sada i reprezentativac Srbije Dušan Domović Bulut proglašen je za najspektakularnijeg igrača ove sezone u izboru navijača, saopštila je danas Međunarodna košarkaška federacija (FIBA).

FIBA 3×3 je pokrenula glasanje za najspektakularnijeg basketaša ove godine, a pored Buluta, u užem izboru našao se još jedan srpski igrač, Nikola Vuković iz ekipe Zemuna.

Posle glasanja, koje je FIBA 3×3 okarakterisala kao neregularno, izdvojili su se Bulut i član njujorškog Harlema, Marsel Esonvune. Kako je saopšteno, tokom glasanja su “korišćeni određeni marketinški potezi, usled kojih pravi ljubitelji basketa nisu mogli doći do izražaja”.

Iz tog razloga, FIBA 3×3 je na svom zvaničnom nalogu na društvenoj mreži Instagram ponovila glasanje između dvojice igrača. Oglasilo se više od 5.000 korisnika, a srpski reprezentativac je odneo ubedljivu pobedu.

Bulut je ove sezone predvodio ekipu Novog Sada do četvrte titule svetskog šampiona, reprezentaciju Srbije do odbrane trofeja namenjenog šampionu Evrope, a nakon tog prvenstva Srbija je i zvanično obezbedila plasman na Olimpijske igre, koje će se održati 2020. godine u Tokiju.

U tom periodu, reprezentativac Srbije proglašen je za najspektakularnijeg igrača na pet različitih turnira, u Dohi, Meksiko Sitiju, Kini, Los Anđelesu, kao i na finalnom turniru koji je održan u japanskom gradu Utsunomija.

Novosađanin je ponovio prošlosezonski uspeh, kada je takođe bio proglašen za najspektakularnijeg igrača sezone.

Izvor: Beta
Foto: Printscreen/YouTube