Početna Sport Novosađanin Marko Jokić juniorski prvak Srbije u golfu

Novosađanin Marko Jokić juniorski prvak Srbije u golfu

0

Novosađanin Marko Jokić novi je juniorski prvak države u golfu, u kategoriji do 21. godine.

Marko je došao do duple titule, pošto je na golf terenima na Adi Ciganliji osvojio Nacionalno i Internacionalno juniorsko prvenstvo Srbije.

Prvog dana prvenstva, Marko, koji se takmiči za GC “Centar”, zabeležio je sjajnu rundu od 66 udaraca, odnosno dva ispod para i u drugi dan ušao kao vodeći igrač. Druge dve runde završio je sa 69 i 73 udraca, što ga je sa ukupnim rezultatom od 208 posle tri odigrane runde ili četiri preko para u konkurenciji golfera do 21. godine dovelo do trijumfa.

Juniorsko Prvenstvo Srbije i ove godine privuklo je veliku pažnju pošto je pobeda obezbeđivala ulazak na Svetsku golf rang listu. Usled trenutne situacije sa epidemijom Covid-19, na turniru su pored igrača iz Srbije učestvovali junior iz Bugarske i Mađarske, koji su u skladu sa propisima svojih država mogli da učestvuju.

Jokić je u internacionalnoj konkurencij iza sebe ostavio Ryana Staykova i Andriju Đorđevića, a kada je u pitanju nacionalna konkurencija, mladi Novosađanin je još jednom bio ispred Đorđevića i ispred Bojanića.

Borbu za titulu Jokić je prethodno najavio osvojivši prvo državno Matchplay prvenstvo u golfu.

Zapažen rezultat zabeležio je i mladi Vukašin Suturović, koji je slavio i u nacionalnoj i u internacionalnoj konkurenciji dečaka do 16. godina. Prvo mesto u nacionalnoj konkurenciji za juniorke do 21. godine osvojila je Jefimija Đorđević, a do 16. godina Mia Aleksić.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay