Početna Sport Novosađanin osvojio drugo mesto na Međunarodnom takmičenju u Girevoj sportu

Novosađanin osvojio drugo mesto na Međunarodnom takmičenju u Girevoj sportu

0

Novosađanin Nemanja Najvirt osvojio je drugo mesto na Medunarodnom takmičenju u Girevoj sportu (poznatijem kao Kettlebell), koje je održano 17. novembra u mađarskom gradu Gyor.

Na “Waksc Grand Prix Series” kako glasi naziv ovog velikog takmičenja, Najvirt je došao u pratnji svog trenera Aleksandra Miletića iz sportskog udruženja “Girevik Novi Sad.”

Nemanja Najvirt takmičio se u disciplini “Long cycle 2×20 kg” a u Mađarsku je stigao sa namerom da odbrani titulu šampiona, koju je na prethodnom internacionalnom takmičenju “Serbia Open” osvojio pred domaćom publikom.

Međutim, usled nepovoljnih zdravstvenih okolnosti, mučnine i malaksalosti, zlatni Novosađanin nije uspeo da ostvari svoj cilj. Bio je prinuđen da se, kako sam kaže, zadovolji drugim mesto. Njegov sportski duh i želja za pobedom nisu mu dozvolili da propusti priliku za odbranu titule, iako mu je sugerisano da nije u stanju da se takmiči.

Nemanja je uspeo da napravi čak 82 izbačaja za 8 minuta, koliko je trajao njegov pokušaj. Nakon toga, bio je prinuđen da završi svoju priliku zbog nedostatka snage. Ipak, to je bilo više nego dovoljno da ovaj Limanac u Novi Sad donese srebrnu medalju.

Inače, Disciplina “Long cycle” traje ukupno 10 minuta. Za to vreme, takmičari imaju cilj da urade najviše nabačaja i izbačaja ruskih zvona. Za svojih 8 minuta nastupa, Najvirt je ukupno nabacio i izbacio preko 6 tona težine.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay