Početna Sport Novosađanin Uroš Medić postao novi UFC borac

Novosađanin Uroš Medić postao novi UFC borac

Uroš Medić iz Budisave izborio se za svoje mesto u Ultimate Fighting Championshipu, u kojem se takmiče najbolji MMA borci.

Momak koji je završio na Aljasci preko “Work and Travel” programa doneo je veliku radost ljubiteljima borilačkih sportova u Srbiji, ali i mestu u kom je rođen – Budisavi.

Medić se za svoje mesto među borilačkom elitom izborio pošto je na priredbi “Dana White’s Contender Series” tehničkim nokautom u prvoj rundi savladao Majkija Gonzalesa.

Tako je Medić postao sedmi borac iz Srbije u UFC-u, a prvi u lakoj kategoriji. Iako je došao do pobede u borbi, to mu nije garantovalo promociju, jer je prvi čovek UFC-a Dejna Vajt imao pravo da ne odobri ulazak budisavskog fajtera. Ipak, dvadesetsedmogodišnjak je, sudeći po izjavi, oduševio Vajta.

“On je bio zvezda večerašnjeg programa. Ovaj momak je eksplozivan, snažan i završava svaki meč prekidom. Baš je po mom ukusu, mnogo mi se sviđa. Dobrodošao u UFC, dečko”, poručio je Vajt.

Medić ima skor od sedam pobeda u isto toliko profesionalnih meča, a svaku borbu je rešavao prekidom, odnosno sudije nisu imale priliku da odluče pobednika.

Njegovu pobedu nad Gonzalesom i uspeh propratili su i meštani Budisave, neki u svojim kućama, a neki organizovano.

“Svi smo veoma ponosni zbog njega, pratimo ga i podržavamo. Iako meni kao ženskoj osobi to nije najlepši sport, podržavam ga u svim narednim borbama. Dečko je stvarno dobra i jaka ličnost, psihički i fizički. Zaista ga veliki broj meštana voli i poštuje. Tako je bilo i pre ove borbe, dok je živeo ovde, ali sada se sav taj osećaj pojačao”, kaže jedna meštanka Budisave.

“Malo selo, veliki junaci”, glasi jedan od komentara na društvenim mrežama. Njemu je na uspehu čestitala i Mesna zajednica “Budisava”.

“Veoma mi je drago što ću moći da predstavljam svoju zemlju, svoj tim i porodicu. Takođe, bitno je da naglasim da ja predstavljam i ‘Fight Club Novi Sad’ i trenera Srđana Nadrljanskog, koji je uložio mnogo vremena i truda u treniranje i vaspitavanje jednog borca”, rekao je Medić u intervjuu za Sportklub pred sam meč.

Medić je rođen u Budisavi, a nakon osnovne škole upisao je Saobraćajnu školu “Pinki” u Novom Sadu. Potom je upisao i fakultet Sporta i fizičkog vaspitanja, ali je stigao do treće godine, kada je odlučio da ode na program “Work and Travel”.

Završio je na Aljasci i odlučio da mu to postane novi dom, pridruživši se tamošnjoj najtrofejnijoj i najvećoj sali “Anchorage BJJ”.

Izvor: 021
Foto: Pixabay