Početna Sport Novosađanke nastavile dominaciju – Vojvodina odbranila trofej u Kupu

Novosađanke nastavile dominaciju – Vojvodina odbranila trofej u Kupu

0

Vojvodina je treći put uzastopno pobednik Kupa Srbije. U finalu, zanimljivom za gledanje, u odličnoj atmosferi pobeđena je Crvena zvezda 12:9 (3:2, 5:5, 4:1, 0:1). Na taj način Novosađanke su nastavile dominaciju koja traje tri godine u našem ženskom vaterpolu.

Mladi sastav Beograđanki se dobro nosio sa favoritom do sredine treće četvrtine. Zahvaljujući golu odlične Mamoglu prednost Vojvodine je tada smanjena na 9:8.

I kada se očekivala neizvesna borba, u narednih nekoliko minuta je sve rešeno. Savčenko i dva puta Švec su do kraja četvrtine pogodile za velikih 12:8, a ispred svog gola Nikolina Travar je branila sve.

Hamzaeva je dirigovala igrom Novosađanki koje su, bez mnogo ambicija, trošile vreme u poslednjoj četvrtini. Zvezda je krenula u greške, u brze šuteve koje je lako hvatala Travar. I tako sve do poslednjih sekundi kada je Lujić iz peterca postavila konačan rezultat.

Medalje Crvenoj zvezdi je predao generalni sekretar Nemanja Marijan dok je medalje i pehar kapitenu Nikolini Travar predao predsednik VSS Viktor Jelenić.

“Osvojile smo treći put i ispunile cilj. To je peta titula zaredom. Prezadovoljna sam, čestitam devojkama koje su predano radile. Ključ pobede je odbrana. Kada smo počeli da igramo kako treba, sve smo rešili”, rekla je Slađana Drezgić, trener Vojvodine.

Dragana Ivković, trener Crvene zvezde, je čestitala pobedniku:

“Nismo se skroz držale dogovora, presudilo je dosta i iskustvo Vojvodine. Pokazalle smo da smo blizu. Nastavljamo da radimo kako bi u ligi bile što bolje i hoćemo da napadnemo titulu.”

Izvor: RTV.rs
Foto: VSS