Početna Sport Novosađanke prvakinje Srbije u stonom tenisu

Novosađanke prvakinje Srbije u stonom tenisu

0

stoni-tenis,-novi-sad_660x330

Stonoteniserke “Novog Sada” nove su državne prvakinje. Izabranice Đorđa Bošnjakovića su u finalu plej-ofa u dva susreta savladale igračice “Obilića Aleve” iz Novog Kneževca.

Za razliku od prvog meča u Novom Kneževcu kada su slavile 4:2, pod svodovima Spensa bilo je mnogo neizvesnije i napetije pošto se pobednik dobio tek posle sedam partija (4:3).

Tako su Novosađanke drugi put u istoriji osvojile titulu ekipnog državnog prvaka. Imajući u vidu da su na pojedinačnom državnom prvenstvu u Nišu pokupile su sve sama zlatna odličja (singlu, dublu i miksu), što nikada u istoriji nikom nije pošlo za rukom, slobodno se može reći da je ovo njihova sezona iz snova. Potpuna dominacija i san koji niko do sada u istoriji ženskog stonog tenisa kod nas nije dosanjao.

Neizvesnost je potrajala već od prve partije, gde je Ana Žofija Fenjveši tek posle pet setova savladala Aleksandru Radonjić, iako je imala vođstvo od 2:0 u setovima. Najbolju igračicu “Obilića” Emu Rečko nije omelo ni to što je Viktorija Tružinski povela 4:0 u prvom setu i što joj se složilo, po povratku na teren rešila je taj deo igre u svoju korist i na kraju slavila. Aneta Maksuti je maksimalnim rezultatom savladala Radonjićevu.

Povele su Novosađanke 3:2 u partijama i čekalo se da samo Tružinska dovede saigračice do pobede. Imala je 2:0 u setovima i vođstvo 8:5 u trećem. Međutim, Dragana Vignjević nije mislila tako. Serijom 6:0 rešila je treći set u svoju korist, a u četvrtom je čak tri meč lopte spasila i svom timu izborila majstoricu. Odlučujuću sedmu partiju, dubl Maksuti – Tružinski je rešio u svoju korist, ali tek posle pet servisa i igranja sa nervima prisutne publike.

1

2

3

4

5

6

7

Nastupilo je neopisivo slavlje i radost u redovima Novosađanki.

Izvor: RTV; Dnevnik
Foto: stknovisad.org.rs; Promo