Početna Sport Novosadska liga: Jedinstvo do bodova preko penala u 90. minutu

Novosadska liga: Jedinstvo do bodova preko penala u 90. minutu

0

Takmičenje u Novosadskoj ligi nastavljeno je proteklog vikenda, posle tri meseca zimske pauze.

Početak prolećnog dela prvenstva nije doneo velika iznenađenja, favoriti su opravdali ulogu koja im je bila dodeljena.

Jesenji prvak Jedinstvo iz Rumenke slavilo je protiv Tatre, ali daleko da je to bila igra kakva se očekivala od prvoplasiranog tima, pogotovo kada igra protiv ekipe sa dna tabele. Kiša koja je padala u nedelju natopila je teren u Rumenki, pa su uslovi za igru bili veoma loši.

Nije viđeno mnogo fudbala, a pobednik je odlučen udarcem sa bele tačke u 90. minutu. U šesnaestercu Tatre oboren je Gadžić, a novajlija Skoko bio je precizan sa jedanaest metara.

Pobednički niz iz jesenjeg dela prvenstva nastavio je i Indeks, koji ove polusezone cilja drugo mesto, koje vodi u baraž za Vojvođansku ligu – Jug. Oni su na startu prolećnog dela prvenstva bili ubedljivi na gostovanju Bačkoj iz Đurđeva, savladavši je sa 3:0.

Ubedljiv je bio i Novi Sad u Kovilju, gde su igrali protiv Šajkaša. Prvo poluvreme proteklo je u inicijativi gostiji, a Simić je doneo prednost svom timu pred odlazak na pauzu. U drugom poluvremenu “Kanarinci” su zaigrali još bolje, pa se Simić u 68. minutu po drugi put upisao u listu strelaca.

Jovan Pekić se dokazao na svom prvom meču u Novosadskoj ligi u žuto-plavom dresu. Pojačanje koje je zimus stiglo iz Rumenke opravdalo je poverenje koje mu je ukazao šef struke Novosađana Mirko Babić, tako što je dva puta zatresao mrežu Koviljčana, postavivši konačan rezultat na 4:0.

U komšijskom derbiju između Fruškogorskog partizana i Fruškogorca, koji se igrao u Bukovcu, a u kojem su slavili Bukovčani sa 3:0, došlo je do nezadovoljstva gostujuće strane. Fruškogorac je čitav meč nazvao “sudijskom lakrdijom”, smatrajući da je deljene pravde bilo – nepravedno.

U Fruškogorcu navode da je golman domaće ekipe u prvom poluvremenu loptu uhvatio van kaznenog prostora, ali da je glavni sudija ostao nem na tu situaciju. Požalili su se i na to da su domaćini “tukli kao da je boks meč a glavni sudija kartone nije poneo sa sobom”.

Bukovac je do pobede došao u drugom poluvremenu golovima Podraščanina u 67. i 77. minutu, dok je konačnih 3:0 postavio Mirić u finišu meča. Posle prvog primljenog gola, Begović je dobio dva žuta kartona u kratkom vremenskom periodu, što u Fruškogorcu takođe smatraju neopravdanim.

Diskutabilan im je bio i drugi gol domaćina, a sudija nakon toga kreće da deli igračima Fruškogorskog partizana žute kartone. Zanimljivo je da Fruškogorac beleži da su domaći do trećeg gola došli “uz pomoć neravnog terena i busenja”.

U ostalim utakmicama sastali su se: Omladinac – Sirig 0:2, Slavija – Hajduk 3:0, Bačka – Petrovaradin 0:1, Veternik – TSK 2:1, ŽSK – Futog 0:1.

Izvor: 021
Foto: Pixabay