Početna Sport Novosadska liga: Jedinstvo šampion, Indeks u baražu

Novosadska liga: Jedinstvo šampion, Indeks u baražu

0

Fudbaleri Jedinstva iz Rumenke ovosezonski su šampioni Novosadske lige, petog ranga domaćeg fudbala.

Iako se očekivalo da će Jedinstvo od sledeće sezone igrati u Vojvođanskoj ligi Jug, proces promocije i proglašavanja šampiona ubrzao je Fudbalski savez Srbije, koji je na jučerašnjoj sednici Odbora za hitna pitanja odlučio da su lige amaterskog ranga, srpske i lige nižeg takmičarskog ranga završene 15. marta i da se neće nastaviti.

Igrači Jedinstva, pod vođstvom šefa stručnog štaba Vladimira Šponje, od samog starta prvenstva dominiraju Novosadskom ligom, čime su nastavili uspešan niz iz drugog dela prošle sezone.

Već na zimskoj pauzi bilo je potpuno jasno da su veoma male šanse da neko ugrozi lidersku poziciju Jedinstva. U 19 odigranih utakmica upisali su 18 pobeda i jedan remi, bez poraza. Imaju i fascinantnu gol razliku, 64 puta su tresli mrežu protivnika, dok je lopta u njihovom golu završila svega dva puta – jednom protiv Omladinca i jednom protiv Fruškogorskog partizana.

Borbu za mesto koje vodi u baraž Fudbalskom klubu Indeks olakšao je završetak sezone. Fudbalerima sa Đačkog igrališta direktni rival za drugo mesto na tabeli bio je Novi Sad, ali su “Kanarci” zaostajali četiri boda za Indeksom. Tako će Indeks imati priliku da se u baražu izbori za promociju u Vojvođansku ligu Jug, što je cilj uprave.

Kraj prvenstva spasio je i Hajduk iz Čuruga da primi više od 100 golova, s obzirom na to da su u momentu kada je prvenstvo stopirano imali neslavan skor od 93 primljena i 13 datih golova. Ipak, Čuružanima treba odati priznanje, jer su se borili iako su imali očiglednih problema sa ekipom, što samo pokazuje primer kada su sa devet igrača otišli na megdan prvoplasiranom Jedinstvu.

Izvor: 021
Foto: Pixabay