Početna Sport Novosadska liga: Temerinci u pobedničkoj seriji

Novosadska liga: Temerinci u pobedničkoj seriji

0

Dva tima iz vrha Novosadske lige, Veternik i TSK, nastavili su da pobeđuju, dok se velika borba vodi za treću poziciju.

TSK od starta sezone igra dosta dobro i upisao je samo jedan poraz i to od prvoplasiranog Veternika u trećem kolu. Već sedam utakmica TSK nije primio nijedan gol, a od početka prvenstva njihova mreža se tresla tek šest puta, po čemu imaju najbolju odbranu u šampionatu.

U poslednjem, 16. kolu Novosadske lige, TSK je “tukao” Jedinstvo iz Gospođinaca rezultatom 4:0, a Temerince su do pobede vodili Pupovac, Soldat i Stričević, koji je strelac bio u dva navrata.

Zanimljiv meč viđen je u Bukovcu, gde je Fruškogorski partizan dočekao komšije iz Petrovaradina. Posle 90 minuta igre bilo je 5:4 za domaćina.

Delovalo je da će Bukovčani doći do ubedljivog trijumfa, ali se gosti nisu predavali, pa je na kraju viđeno čak devet golova. Fruškogorski partizan je golovima Trifunovića, Devića i dvostrukim učinkom Simića već na poluvremenu imao prednost od 4:0 i tri boda u džepu.

Za rezultat na kraju meča delom je zaslužena i odluka trenera domaćih da u drugih 45 minuta priliku da petorici rezervista. Uspeli su gosti da smanje na 4:2, ali je onda Fruškoroski partizan još jednom zatresao mrežu gostiju. Do kraja meča Petrovaradin je uspeo da postigne još dva gola i ublaži poraz u komšijskom derbiju.

Fruškogorac iz Sremske Kamenice bio je ubedljiv protiv Futoga. Morali su dobro da se pripreme domaćini za ovaj meč, jer je Futog dokazao da može da bude izuzetno neprijatan protivnik, što je pokazao u mečevima protiv Veternika, Siriga i Slavije. Međutim, nakon tri dobre partije, Futožani su doživeli najteži poraz u sezoni, prenosi nsfudbal.com.

Nakon 2:0 u prvom poluvremenu, domaćini su se još više razigrali u drugih 45 minuta i ubacili još četiri puta loptu u gol gostiju. Jevtić je upisao het-trik, Pećić se dva puta upisao u strelce, a svoj golgeterski doprinos u pobedi dao je i Bakoš.

Rezultat od 4:0 viđen je i u Titelu, gde je tamošnji klub odmerio snage sa Susekom. Duel timova sa dna tabele pripao je domaćinu, a Titelu su tri boda doneli Gardinovački, Jovanov, Todorović i Kulja.

Veternik je nastavio sa dobrim partijama upisavši nova tri boda u duelu protiv begečke Bačke. Nije se ni očekivalo da će rezultat biti na strani Veternika, s obzirom na to da su begečani u donjem delu tabele. Iako su na početku gosti odolevali prvoplasiranom timu, njihova odbrana slomljena je u 31. minutu kada je Ognjanović pogodio za 1:0. Prednost je u drugom poluvremenu povisio Srdanović, a strelac prvog pogotka je postavio konačan rezultat na 3:0 u samom finišu meča.

U ostalim utakmicama igrali su: Slavija – Tatra 2:1, Šajkaš – Hajduk 4:0, Sirig – Omladinac 2:0, ŽSK – Bačka 4:1.

Na vrhu Novosadske lige nalazi se Veternik sa 41 bodom, dok dva manje ima TSK. Fruškogorski partizan je na trećoj poziciji sa 32 boda, dok bod manje ima Sirig. Iz prikrajka vrebaju i Fruškogorac i Sirig sa po 30 bodova. Na beznadežnom dnu nalaze se Tatra, Susek i Hajduk.

Izvor: 021
Foto: Pixabay