Početna Sport Novosadska liga: Ubedljivi trijumfi TSK-a, Šajkaša i Veternika

Novosadska liga: Ubedljivi trijumfi TSK-a, Šajkaša i Veternika

0

Prvo kolo Novosadske lige, petog ranga domaćeg fudbala, odigrano je za vikend.

TSK iz Temerina prethodnih sezona cilja vrh tabele i mesto koje ga vodi u Vojvođansku ligu Jug. Ipak, rivali kao što su Mladost sa Satelita, Jedinstvo iz Rumenke, Indeks i Novi Sad bili su ubedljiviji u prethodne dve sezone i Temerincima je nedostajalo malo za promociju.

Ovog puta od Temerinaca se očekuje da pokažu da zaslužuju viši rang. Dobro su startovali i pokazali su svoju snagu protiv Titela.

U 90 minuta igre, TSK je čak osam puta tresao mrežu Titela, kluba koji je nedavno proslavio svoj 108. rođendan.

Uspešan start šampionata zabeležio je i Veternik, koji je na svom terenu dočekao Jedinstvo iz Gospođinaca, prošlogodišnjeg prvaka Gradske lige. Veternik prva tri boda upisuje pobedom od 5:1.

Pet puta su Veterničani prosleđivali loptu u mrežu gostiju, a posebno se istakao povratnik među plavo-bele – Bojan Kitić Kile, koji je upisao het-trik već u prvom kolu prvenstva. U listu strelaca upisali su se i Ušćumlić i Srdanović.

U Kovilju je Šajkaš dočekao Susek. Nisu se dobro proveli igrači gostujućeg tima, pošto je Šajkaš odneo pobedu ubedljivim rezultatom od 5:0.

Fruškogorski partizan je prve bodove obezbedio minimalnom pobedom protiv Futoga, dok je Fruškogorac na svom terenu u Sremskoj Kamenici savladao Tatru sa 3:0.

U ostalim utakmicama kola igrali su: Slavija – Hajduk 3:0, Sirig – Bačka 1:0, ŽSK – Omladinac 2:1, Petrovaradin – Bačka (Đ) 0:0.

Naredno kolo Novosadske lige igra se već u sredu, 26. avgusta.

Izvor: 021
Foto: Pixabay