Početna Sport Novosadska liga: Veternik slavio u komšijskom derbiju

Novosadska liga: Veternik slavio u komšijskom derbiju

0

Utakmice 30. kola Novosadske lige odigrane su za vikend, a lider na tabeli Veternik slavio je u komšijskom derbiju protiv Futoga.

Veternik je nastavio da niže pobede i u komšijskom derbiju, protiv Futoga, slavio je rezultatom 4:1. Naravno, Veternik je bio favorit i tu je ulogu opravdao.

Poveo je Veternik u finišu prvog poluvremena preko Đurića, da bi Ušćumlić i Čičić povećali na 3:0. Sakač je uspeo da pogodi u 66. minutu za 3:1, ali je nekoliko minuta kasnije Srdanović postavio konačan rezultat na 4:1.

Drugoplasirani TSK upisao je poraz nakon osam uzastopnih pobeda, beleži Novosadski fudbal. Njihov pobednički niz prekinula je Tatra iz Kisača, koja je došla u Temerin na gostovanje i zahvaljujući pobedi od 2:0, odnela kući sva tri boda.

TSK nije mogao da se izbori sa šestoplasiranim timom bez čak sedmorice prvotimaca. Mrežu je načeo Zukić, pogotkom iz penala, a konačan rezultat je postavio Stojšić.

Čak sedam golova viđeno je na derbiju donjeg dela tabele. Susek je dočekao Bačku iz Begeča, a gosti su uspeli da ostvare pobedu rezultatom 5:2.

U ostalim mečevima igrali su: Fruškogorac – Fruškogorski partizan 4:1, Slavija – Bačka 1:2, Titel – ŽSK 2:1, Sirig – Petrovaradin 2:4, Šajkaš – Omladinac 1:3, Jedinstvo – Hajduk 2:2.

Prvi na tabeli je Veternik sa sigurnih 78 bodova, dok je drugoplasirani tim TSK sa 70 bodova iz 30 utakmica. Daleko iza njih je trećeplasirana Slavija sa 55 bodova. Na dnu se nalaze Titel, Susek i Hajduk.

Izvor: 021
Foto: Pixabay