Početna Sport Novosadski basketaši osvojili Masters u Pekingu

Novosadski basketaši osvojili Masters u Pekingu

basket

Ekipa Novi Sad Al Wahda jača je i od povreda. Najbolji svetski 3×3 tim osvojio je Masters u Pekingu bez Dejana Majstorovića, ali uz pomoć Marka Dugošije, i to deklasiravši Gdanjsk u finalu sa 21-9.

Posle Tokija i Debrecina, Novosađani su došli do treće Masters titule u sezoni, Dušan Domović Bulut postigao je u finalu sedam poena, Dugošija se odlično pokazao sa šest, Marko Savić i Marko Ždero ubacili su po četiri.

“Ne mogu da kažem da nam Dejan nije nedostajao na turniru, ali se Dugošija stvarno jako dobro uklopio u tim. Znamo se dobro, dosta smo puta sparingovali, znali smo šta može da se očekuje, i on od nas i mi od njega. Na kraju se sve završilo idealno, došli smo do trofeja”, kaže Marko Savić, dok je pod jakim utiskom turnira bio i Dugošija.

“Još se utisci nisu slegli, imao sam sjajan vikend sa velikim šampionima. Kada je stigao poziv, nisam mogao da verujem da ću na ovakvom turniru sa njima nastupao. Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam ovom doprineo”, kaže Dugošija.

Bulut je došao i do MVP priznanja sa 46 poena, a ekipa nije imala satistfakciju plasmana na završni turnir FIBA World Tour-a, to je odavno obezbeđeno u Tokiju.

Autor: Ljiljana Kozarev