Početna Sport Novosadski maraton u nedelju

Novosadski maraton u nedelju

0

Novosadski maraton, 27. po redu, biće održan u nedelju, 13. oktobra, a start glavne trke zakazan je za 10 časova na Trgu slobode.

Predsednik Izvršnog odbora Novosadskog maratona Milan Dolga precizirao je da se do sada prijavilo više od hiljadu takmičara, među kojima je oko 100 maratonaca iz 17 zemalja regiona, Evrope i sveta.

– Start trke je podeljen u dva termina. Prvi termin, od 10 časova, rezervisan je za trkače maratona, štafetnog maratona, kao i učesnike trka na 33,815 i 25,435 kilometara. Ostale, kraće trke, startuju u 11:45 časova – objasnio je Dolga.

Kako je najavljeno na jučerašnjoj konferenciji, na trkama 27. Novosadskog maratona učestvovaće velik broj pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, ali i Vojske Srbije, među kojima će biti i načelnik Uprave za obuku i doktrinu Generalštaba brigadni general Željko Petrović.

Pored maratona od 42,195 kilometra, održaće se i propratne trke: štafetni marton (od tri do 10 izmena), trka na 33,815 km, trka na 25,435 km, rekrativno trčanje na 10,548 km, trka građana na šest kilometara, trke za osnovce i srednjoškolce na 1000 metara, 800 metara, 400 metara, tradicionalna puzeća trka beba na 4,195 metra, kao i trka kornjača, koja je i zaštitni znak maratona.

Trasa Novosadskog maratona kreće od Trga slobode, ide Ulicom Zmaj Jovinom, Dunavskom, Beogradskim kejom, Kejom Žrtava racije, Bulevarom cara Lazara, Ulicom dr Sime Miloševića, dr Zorana Đinića, dr Veljka Petrovića, Jiričekovom, Fruškogorskom, Bulevarom despota Stefana, 1300 kaplara, Ulicom Ive Andrića i Bulevarom cara Lazara, gde se pravi kod kružnog toka sa Bulevarom Evrope i vraća se nazad isto trasom.

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada i predsednik Organizacionog odbora Novosadskog maratona Zdravko Jelušić apelovao je na vozače da u nedelju, tokom održavanja maratona, budu strpljiviji i pažljiviji zbog zatvaranja pojedinih saobraćajnica i izmene režima saobraćaja.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay