Početna Sport Novosadski veslači dominirali Univerzitetskom regatom u Beču

Novosadski veslači dominirali Univerzitetskom regatom u Beču

0

Novosadski veslači predvođeni trenerima Veslačkog kluba Danubius najuspešniji su tim Univerzitetske regate koja je organizovana u Beču.

Među 38 timova iz Italije, Švajcarske, Hrvatske, Mađarske i Austrije, najbrža je bila ekipa iz Srbije – tim Danubiusa koji je predstavljao Univerzitet u Novom Sadu.

Đorđe Urukalo, Nikola Kekić, Petar Savin, Miloš Bašić, Ivan Grubor, Aleksa Đoković, Uroš Nenadić, Milan Švonja, pod “dirigentskom palicom” trenera Danila Lučića, Milana Mijića i Alekse Đokića, iznenadili su učesnike iz drugih zemalja. Mladi veslači su osvojili odličja u tri kategorije – za najbrži univerzitetski osmerac, najbrži muški osmerac i ukupno najbrži osmerac regate.

“Ovo predstavlja veliki uspeh koji je ostvaren na velikoj regati na kojoj smo se takmičili sa veoma ozbiljnim univerzitetima. Ni Austrijanci baš nisu mogli da veruju u to šta se dogodilo, došli smo kao gosti i uzeli medalje. Ipak, ovu posadu čine uglavni bivši veslači, koji su, da su ostali u profesionalno u sportu, danas možda mogli da budu i na Olimpijadi, pa u tom smislu ovo možda i nije veliko iznenađenje, jer je u pitanju izuzetno kvalitetan osmerac”, poručuje za 021.rs trener Danilo Lučić, direktor Danubiusa.

O kvalitetu tima govori i to da su u njemu nekadašnji reprezentativci u mlađim kategorijama, Kekić je bio prvi u Evropi, treći u svetu u juniorskom osmercu, a tu su i učesnici svetskih i evropskih prvenstava, balkanijada…

Nedavno su juniori VK Danubius ostvarili veliki uspeh na “Croatia open” u Zagrebu, gde su osvojili tri medalje. Mladi četverac koji čine Dušan Stefanović, Rastko Ratajac, Ivan Katić i Veselin Durutović sada odlaze na Evropsko prvenstvo u Esen u Nemačkoj. Zbog dobrih rezultata u Hrvatskoj, ali i zbog samog kvaliteta koji ima ovaj tim, očekuje se da ostvare uspeh i na ovom takmičenju.

Izvor: 021
Foto: Pixabay/ilustracija