Početna Sport Novosadskoj “Tvrđavi” pregršt medalja na “Kanjiža openu”

Novosadskoj “Tvrđavi” pregršt medalja na “Kanjiža openu”

0

Banja Kanjiža prerasta u stonoteniski centar za stonotenisere sa invaliditetom. Za to ima više razloga, a jedan od najprimamljivijih, zbog čega u nju na pripreme stižu sportisti iz cele Evrope, je njen geografski položaj, s obziromna to da se do nje lako stiže iz svih delova Evrope. Posebnu prednost u odnosu na poznate evropske centre je to što je sala za treninge fizički povezana sa hotelom, a i troškovi za boravak su višestruko niži.

I ove godine od 9. do 15. avgusta u Banji Kanjiži je organizovan stonoteniski kamp, u okviru kojeg je održan 3. međunarodni turnir “Kanjiža Open 2021”.

U susret paraolimpijskim igrama u Tokiju posećenost nije bila kao prethodne dve godine. Ipak, 25 stonotenisera iz Belgije, Češke, Poljske, Mađarske i naše zemlje imali su odlične uslove za priprema i da se na kraju provere umreže na međunarodnom turniru.

Sa osvojenih osam odličja, od kojih su tri zlatna, mlad i poletan tim novosadske “Tvrđave” još jednom je potvrdio da u svojim redovima ima stonotenisere čija budućnost tek dolazi i da će naš paraolimpijski tim u Parizu 2024. godine biti brojniji.

Turnir je održan u dve kategorije, u konkurenciji “stojećih” i stonotenisera u kolicima.

Posebnu takmičarsku grupu su činili oni najmlađi kojima je “Kanjiža Open” bilo prvo međunarodno krštenje.

Zlatne medalje za novosadsku “Tvrđavu” su osvojili sakupljači međunarodnih odličja sa svetskih kupova i turnira – Sanja Bogunović i Mladen Ćirić, paraolompijci u kolicima. Svoje prvo međunarodno odličje, osvojila je i Marina Minić.

“Presrećna sam. Svaka medalja je i motiv više za svakog sportistu pa i za mene. U Kanjiži se pakleno radilo, ali smo našli vremena i za druženje sa sportistima iz drugih zemalja. Želja mi je da se u ovom olimpijskom ciklusu nametnem i da obučem dres Srbije, kao i da našu zemlju predstavljam na paraolimpijskim igrama u Parizu”, jasna je u željama talentovana Novosađanka.

U kategoriji takmičara u kolicima, srebrna medalja je pripala iskusnom Siniši Bradaševiću i Radovanu Grujiću, a bronza Peru Saviću. U konkurenciji stojećih Mihailo Radovanović je bio treći.

Zlato na grudima zasijalo je i Tvrđavinom poletarcu Žarku Uboviću.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay