Početna Sport Obnova sportskog objekta u Rumenačkoj do kraja jeseni

Obnova sportskog objekta u Rumenačkoj do kraja jeseni

0

Rekonstrukcija sportskog objekta, uz stadion u Rumenačkoj ulici 152, koštaće Upravu za imovinu i imovinsko-pravne poslove malo više od 58,2 miliona dinara, bez PDV-a, a ugovor je zaljučen s grupom ponuđača s firmom „Bonus stan” iz Novog Sada na čelu.

U okviru obnove planirana je zamena stolarije, postavljanje novih podova, ali i nabavka i ugradnja novih oluka, kao i zamena vodovodnih, kanalizacionih i elektroinstalacija i rasvete.

Procenjena vrednost javne nabavke iznosila je oko 58,3 miliona dinara, a iako za oko 9,45 miliona jeftinija (48,75 miliona dinara) od odabrane, ponuda beogradskih firmi „Tesla sistem” i „Modular” imala je, kako je u odluci navedeno, bitan nedostatak, odnosno nije sadržala atest ili izveštaj o ispitivanju, koji bi dokazao da odgovara tehničkoj specifikaciji, pa je iz tog razloga odbijena.

Iz predmera i predračuna se može primetiti da je planirana zamena unutrašnje i spoljašnje stolarije, te skidanje i postavljanje novog spuštenog plafona i lamperije s potkonstrukcijom. Osim toga, predviđen je i nov pod od keramičkih pločica, te obijanje maltera s unutrašnjih zidova, ali i nabavka i ugradnja novih oluka, kao i zamena instalacija, vodovodnih, kanalizacionih i elektroinstalacija i rasvete.

U okviru tesarskih i pokrivačkih radova, planirana je zamena dotrajalih i oštećenih elemenata krovne konstrukcije. U podrumu će biti postavljena nova horizontalna i vertikalna hidroizolacija, gde je planiran cementni hidroizolacioni premaz, dok je u sanitarnim prostorijama predviđen jednokomponentni hidroizolacioni premaz. Kao termo i zvučnu izolaciju kosih krovnih ravni i zidova potkrovlja projektant je predvideo postavljanje ploča kamene mineralne vune.

Od odabranih izvođača očekuje se da nabave i izrade fasadu od tvrdo presovane kamene vune debljine deset centimetara, a uglove fasade trebalo bi obraditi aluminijumskim lajsnama. Na zidovima je planirano bojenje fasdanim malterom na bazi polimerne emulzije, s kamenim agregatom i dodacima.

Kada je reč o stolariji, iz predmera se može uočiti da su unutar objekta planirana drvena vrata, kao i ona od PVC-a, dok će spolja biti ugrađeni prozori i vrata od aluminijumskih profila s termoprekidom. Na spoljnim prozorima biće postavljene nove čelične rešetke, a u sklopu bravarskih radova predviđena je i nabavka i ugradnja nove čelične ograde na balkonima i stepeništima.

Gradska uprava predvidela je i rekonstrukciju unutrašnje kanalizacione i vodovodne mreže, ali i elektroinstalacija u celom objektu, što, između ostalog, podrazumeva i postavljanje novih kablova, razvodnih ormara i gromobranskih instalacija…

Budući da je rok za završetak svih radova šest meseci, te da je potrebano određeno vreme za uvođenje izvođača u posao, obnova bi mogla biti završena krajem jeseni.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay