Početna Sport Obustavljen bojkot navijača, “Zvezdine” pristalice sa juga poslednje izlaze sa stadiona

Obustavljen bojkot navijača, “Zvezdine” pristalice sa juga poslednje izlaze sa stadiona

0

Prioritet pri izlasku sa stadiona “Karađorđe” nakon nedeljne utakmice između “Vojvodine” i “Crvene zvezde” imaće navijači sa zapadne i sedećih tribina, dogovoreno na sastanku predstavnika policije sa upravom kluba.

“Zvezdini” navijači sa južne tribine biće zadržani sve dok se stadion ne isprazni što je bio razlog da se najavljeni protest navijača domaćeg kluba obustavi.

Navijači FK “Vojvodine” ranije su najavili da će bojkotovati predstojeći derbi sedmog kola Superlige. Oni su u dva navrata javno tražili od kluba da ih podrži, a od čelnika novosadske policije da se izjasni zbog čega prilikom gostovanja “Zvezde” i “Partizana” gostujući navijači imaju prednost prilikom izlaska sa stadiona.

Kako je juče saopšteno, zobg radova na izgradnji tržnog centra “Promenada” ne postoje uslovi za smeštaj gledalaca na istočnu tribinu. Iz istog razloga, navijači “Crvene zvezde” na južnu tribinu neće moći da uđu preko ulaza pored nekadašnjih teniskih terena, već na ulaz pored blagajne (između zapada i juga) te će njihov dolazak biće moguć samo iz pravca Bulevara oslobođenja.

– Na osnovu bezbednosne procene, doneta je zajednička odluka da kapacitet zapadne tribine za ovaj meč bude smanjen, zbog čega će biti zatvoreni sektori 1 i 2 (bliži južnoj strani stadiona), a dolazak navijača “Vojvodine” na zapad i sever biće moguć samo iz pravca ulice Maksima Gorkog. Svim ljubiteljima fudbala naglašavamo da na dan meča neće biti prodaje ulaznica, već će se prodaja ulaznica za predstojeći derbi vršiti isključivo u subotu. U cilju da utakmica protekne bezbedno i u dogovoru sa policijom, fudbalski klub “Vojvodina” još jednom naglašava da su, kao i na prethodnim derbi mečevima, zapadna i severna tribina rezervisane isključivo za navijače “Vojvodine” i da na te tribine neće biti dozvoljen ulaz navijačima sa obeležjima FK “Crvena zvezda”. Za navijače “Crvene zvezde” rezervisana je isključivo južna tribina – navode iz FKV.

Utakmica “Vojvodina” – “Zvezda” igra se u nedelju od 19h na Karađorđu, a nakon plasmana beogradskog kluba u Ligu šampiona najavljeno je veliko prisustvo njihovih pristalica na meču u Novom Sadu.

Kapije stadiona biće otvorene dva sata pre početka meča, a cene karata koje se mogu kupiti samo u subotu iznose 1.000 dinara za zapadnu, odnosno 500 dinara za severnu i južnu tribinu.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina