Početna Sport Odbojka: Na redu je odmor

Odbojka: Na redu je odmor

Prvotimci “Vojvodine NS seme” odradili su i poslednje treninge, te dobili zasluženi odmor. Sigurno je da će većina njih slobodno vreme iskoristiti za putovanja, porodična okupljanja i druženje sa prijateljima, ali i za aktivnosti koje će biti u obavezi da ispune kako bi početkom avgusta spremni došli na pripreme za novu sezonu.

Sada već tradicionalno, pred odlazak na odmor, članovi šampiona Srbije, kako treneri, tako i igrači, okupili su se u klubu, počastili se, održali sastanak i pozdravili se do sledećeg viđenja.

– Dobili su svi program šta treba da urade do početka priprema. Imaće vremena i za odmaranje, ali ne mogu nespremni doći na prozivku. Drago mi je što ćemo se okupiti u manje više istom sastavu, bar kada su nosioci igre u pitanju. Ono što je sigurno i pozitivno jeste to da ostaje iskusni Nikola Peković. No, odlazi Petar Premović, žao mi je i mislim da je prenaglio sa odlukom, ali mi kao klub nismo hteli da mu stojimo na putu. Mislim da bi bilo bolje da je još jednu sezonu odigrao u “Vojvodini”, ali mu svakako želimo sreću u daljoj karijeri. Nama je problem, jer tu sada ostaje pukotina, ali ćemo ovih dana raditi i na tome da rešimo tu poziciju. Odlučili smo da na korekciju prebacimo Božidara Vučićevića, jer smatramo da ima dobre predispozicije. Samo od njega zavisi koliko će napredovati, a mi ćemo mu omogućiti maksimalne uslove. Naravno, treba nam i jedan iskusniji korektor. Borislav Petrović se oporavlja planiranim tokom, očekujemo da će ostati kapiten, a u priči o ostanku je i Čedomir Stanković. Stefan Kovačević, Miloš Nadaždin i Lazar Ilinčić idu i možda je to i dobro, jer će u nekom drugom klubu imati šansu više da igraju. Treba da budu što više na terenu, a možda će se jednog dana vratiti. Naravno, svi mladi igrači imaju ugovore i oni ostaju. To su Simić, Radović, Todorović, Mehić, Kujundžić, Perić, već pomenuti Vučićević, a sigurno će im se pridružiti još neki igrači iz mlađih kategorija – kaže šef stručnog štaba Nedžad Osmankač i dodaje da on i neće imati mnogo vremena za odmor:

– Ja se vraćam u Beograd, jer se reprezentacija priprema za finalni turnir Svetske lige. Posle toga imaću verovatno nekih desetak dana efektivnog odmora i mislim da će mi to biti dovoljno. Nakon toga počinju pripreme za Evropsko prvenstvo. Uporedo radim i radiću na programu klupskih priprema za novu sezonu. Bazični deo “Vojvodina” će opet odraditi u Bugarskoj. Imamo dobre uslove kod naših sportskih prijatelja, ugovaram i neke turneje, ali o tome će tek biti reči.

Manje će odmarati i čelnici kluba, koji će još neko vreme imati akcije, a posle toga ni početak priprema neće biti tako daleko.

– Već četiri godine ne mogu da se baš potpuno isključim na odmoru. Dakle, imaću kratki predah, što ne znači da neću biti u kontaktu sa saradnicima. Takva je situacija, snalazimo se i nikad nismo sigurni da ćemo obebezditi dovoljno sredstava. Sreća je da imamo pomoć Instituta za ratararstvo i povrtarstvo, Grada i još nekih privrednih subjekata, a nadamo se da ćemo realizovati još neke saradnje. Već radimo na tome, jer moramo obezbediti i dodatne finansije za evropsku scenu. Pripreme će biti kvalitetne, a na desetogodišnjicu smrti legende Žarka Petrovića želimo da naš tradicionalni memorijal posvećen njemu ovoga puta bude još kvalitetniji i atraktivniji – istakao je generalni direktor Nikola Salatić.

U kvalifikacijama za Ligu šampiona “Vojvodina NS seme”, prema rangiranju, preskočiće prva dva kola, a u trećem kolu u borbi za grupnu fazu igraće protiv francuskog “Tuluza”. Prvi meč igraće se 8. novembra u Novom Sadu, a revanš 12. novembra u Tuluzu.

Izvor: Mojnovisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here